Μην χασετε

Πώς να επιλέξεις την πιο κατάλληλη οδοντόβουρτσα για τα δόντια σου

Όταν πρόκειται για το βούρτσισμα των δοντιών σoυ και την απομάκρυνση των τροφών που μένουν στα κενά τους, δημιουργώντας βακτήρια (τη λεγόμενη πλάκα), υπάρχουν δύο βασικά εργαλεία για να διαλέξεις: μια κλασική οδοντόβουρτσα ή μια ηλεκτρική.

Αν και μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα κάνει γρηγορότερες κινήσεις από το χέρι σoυ, ο οδοντίατρος παιδιών Dr. Tyrone Rodriguez και εκπρόσωπος της American Dental Association, λέει στο Bustle ότι υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα αν χρησιμοποιείς καλές κλασικές οδοντόβουρτσες. Θες να μάθεις το γιατι;

Επειδή μπορείς εύκολα να εστιάσεις σε ορισμένες περιοχές του στόματος ή να κάνεις πιο απαλές κινήσεις εάν ανησυχείς για τα ευαίσθητα ούλα σου ⁠και επιπλέον, ότι μπορείς να τα βουρτσίζεις με το ρυθμό που θέλεις και ποτέ δεν θα ξεμείνεις από μπαταρία, όπως υποστηρίζει.

Για να βρεις την κατάλληλη οδοντόβουρτσα για εσένα, ο Dr. Rodriguez συνιστά να επιλέξεις αυτή που θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα. «Οι κλασικές οδοντόβουρτσες σχεδιάζονται διαφορετικά για διαφορετικούς σκοπούς. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη βούρτσα που είναι άνετη και που ξέρεις ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσεις», εξηγεί.

Advertisements

Όταν πρόκειται για την επιλογή μιας κλασικής οδοντόβουρτσας, συνιστά να λαμβάνουμε υπόψιν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Άνετη λαβή: Βεβαιώσου ότι η οδοντόβουρτσα σχεδιάστηκε για εσένα (ή το παιδί σου) με τέτοιο τρόπο ώστε να την κρατάς πιο εύκολα. Ορισμένες διαθέτουν αντιολισθητική λαβή για τον αντίχειρα για να σου προσφέρουν καλύτερο έλεγχο, ενώ άλλες είναι μακρύτερες για να διευκολύνεται η πρόσβαση τους στο πίσω μέρος του στόματός σου.

Πολύ μαλακές ή χοντρές τρίχες: «Όσο πιο σκληρές είναι οι τρίχες, τόσο πιο εύκολο είναι να καταστρέψεις τα ούλα και να φθείρεις το σμάλτο» λέει ο Dr. Rodriguez. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνει να επιλέξεις μια κλασική οδοντόβουρτσα με πολύ μαλακές τρίχες, αντί για μεσαίες ή σκληρές.

Σχήμα της διάταξης κεφαλής και τρίχας: Οι τρίχες πολλαπλών επιπέδων, ειδικά οι τρίχες που μεγαλώνουν περισσότερο προς την άκρη της βούρτσας, μπορούν να διευκολύνουν την πρόσβαση στο πίσω μέρος του στόματος. Οι γωνίες της τρίχας μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας του δοντιού.

Μέγεθος κεφαλής: Για μια κλασική οδοντόβουρτσα, «μια βούρτσα που καλύπτει περίπου δύο έως τρία δόντια τη φορά είναι περίπου το σωστό μέγεθος», λέει ο Dr. Rodriguez.

Advertisements

Εάν πάλι έχεις την οικολογία μέσα σου, μπορείς να αναζητήσεις μια οδοντόβουρτσα που είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά και ανακυκλώσιμη η ίδια.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα