Το λαχανόρυζο, ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα φαγητά, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο εάν προσθέσετε μερικές πινελιές από την… Κρήτη! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο γρήγορο, αλλά γευστικό και ικανό να βάλει σε πειρασμό ακόμα και τους πιο απαιτητικούς μικρούς μας φίλους.
Τι θα χρειαστείτε
- Μισό λάχανο
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 50 γραμμάρια τραχανά χοντρό
- 50 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- Μπαχάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- Μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Κόβετε το λάχανο, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μέτρια κομμάτια.
Βήμα 2ο
Βάζετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το λάχανο με το κρεμμύδι και τα καρότα.
Βήμα 3ο
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το μπαχάρι και τη δάφνη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά.
Βήμα 4ο
Ρίχνετε τον τραχανά, το ρύζι και το ζεστό νερό, σκεπάζετε πάλι την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό.
Βήμα 5ο
Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό, και γαρνίρετε με φύλλα από μαϊντανό.
Συμβουλή: Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά το φαγητό μέχρι να το βγάλετε από τη φωτιά!
Καλή όρεξη!