Μην χασετε

Πάγκοι κουζίνας από τσιμέντο: όταν ο μινιμαλισμός και το industrial ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Οι πάγκοι από τσιμέντο έχουν πλεονεκτήματα από όποια οπτική και αν το δεις, αλλά εμείς θα σταθούμε κυρίως στο αισθητικό κομμάτι, μέσα από 10 φωτογραφίες!

Αυτό το αφιέρωμα συγκεντρώνει τους τρόπους με τους οποίους οι πιο γνωστοί πρέσβεις του μινιμαλισμού, δούλεψαν με το μπετον δημιουργώντας πάγκους κουζίνας, αλλά και πολλά διαφορετικά στοιχεία αποκλειστικά από τσιμέντο.

Advertisements
τσιμεντένια νησίδα και πάτωμα
Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού στην Ιταλία, θέλησε φυσικά υλικά ως φόρο τιμής για τις δεκάδες ελιές που περιστοιχίζουν την έκτασή του. Έτσι το καφέ τσιμέντο βρίσκεται στο πάτωμα και τον πάγκο της κουζίνας.

Τυπικά το τσιμέντο είναι το κατ’ εξοχήν υλικό για την βιομηχανική διακόσμηση, όμως στο αφιέρωμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο με βιομηχανική λογική, αλλά και με μινιμαλιστική διάθεση ή ως αναφορά στον μπρουταλισμό! Ας δούμε όμως τι γίνεται όταν ο μινιμαλισμός και το industrial ενώνουν τις δυνάμεις τους!

τσιμεντένιοι πάγκοι και όχι μόνο

Κάπου στην δυτική ακτή του Κόλπου της Ταϊλάνδης είναι ένα πανέμορφο resort,  το Casas del Sol (εναλλακτικά Σπίτια του Ήλιου). Πρόκειται για 5 βίλες με δική τους πισίνα, δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και άνετους χώρους. Οι οικίες περιλαμβάνουν κουζίνες ανοιχτής σχεδίασης με γυαλισμένη τσιμεντοκονία στο πάτωμα και τσιμεντένιους πάγκους στις νησίδες.

 

πάγκος από ανοιχτόχρωμο τσιμέντο

Η νησίδα από μπετον φαίνεται λίγο πιο τραχιά, αλλά οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το σπίτι ούτως ή άλλως λευκό. Έτσι, η βιομηχανική αυτή λεπτομέρεια μπορεί πολύ άνετα να σταθεί στην μονοχρωματική παλέτα του δωματίου χωρίς να φαίνεται ψυχρός ο χώρος.

 

ο τσιμεντένιος αχυρώνας της Βουργουνδίας

Advertisements

Ένας αχυρώνας στην Βουργουνδία, μετατράπηκε σε μοντέρνο σπίτι με εκλεκτική διακόσμηση, ρουστίκ δοκάρια και βιομηχανικό τσιμέντο. Η σχεδιάστρια Josephine Gintzburger επέλεξε τσιμέντο για τον παγκο της κουζίνας και για το πάτωμα, δίνοντας μια ακόμα πιο μοντέρνα ματιά.

 

μοντέρνα κουζίνα και τραπεζαρία με πάγκους από τσιμέντο

Αυτό το σπίτι ορίζεται από απλή διακόσμηση. Δεν εννοούμε απλή στην εμφάνιση, καθώς κάθε αντικείμενο είναι εντυπωσιακό, αλλά έχει πολύ απλές γραμμές και λίγα αντικείμενα. Δηλαδή έχει την τσιμεντένια νησίδα του νεροχύτη, τον τσιμεντένιο πάγκο, τα φωτιστικά, τα ράφια, την τραπεζαρία και το ντουλάπι! Τίποτα περιττό, τίποτα περισσότερο. Καθαρά μινιμαλιστικό.

 

μινιμαλισμός με τσιμέντο και μωσαϊκό

Γκαράζ με μπαρ και κουζίνα. Από το vintage sports-car δεν θέλεις πολλά για να καταλάβεις ότι αυτό το σπίτι δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Ύστερα βλέπεις το πάτωμα από μωσαϊκό, τα μαύρα ντουλάπια, τον πάγκο από τσιμέντο που κάνει καμπύλη και το μισό μπαρ πίσω από το αυτοκίνητο που είναι από πέτρα και καταλαβαίνεις, ότι βλέπεις κάτι το μοναδικό. Και μινιμαλιστικό!

 

Advertisements

μικρός τσιμεντένιος πάγκος κουζίνας και λεπτομέρειες από τούβλο

Ένα project που ονομάστηκε The Rabbit Hole καταλαβαίνεις ότι κρύβει πολλά. Πρόκειται για την μετατροπή μιας παλιάς φάρμας σε μινιμαλιστικό σπίτι, με το ένα μέρος να δουλεύει ως κτηνιατρική κλινική. Το παλιό λοιπόν συναντά το νέο και χαιρόμαστε που βλέπουμε τα παλιά τούβλα.

 

η τσιμεντένια κουζίνα

Στις Βρυξέλλες οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού αγόρασαν μια ιδιοκτησία στην οποία είχαν ήδη αρχίσει να πέφτουν τα θεμέλια! Έτσι ανέθεσαν σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να συνεχίσουν με το ίδιο μέγεθος, αλλά διαφορετικό σχέδιο. Το L’ Escaut Architectures πρότεινε ένα δυνατό μοντέρνο στυλ, με κάποια σημάδια άγριας ομορφιάς, όπως η νησίδα, οι πάγκοι και η σκάλα από τσιμέντο και το πάτωμα από τσιμεντοκονία.

 

rustic industrial kitchen

Ένας συγγραφέας ζήτησε ένα μινιμαλιστικό σπίτι, που θα μπορούσε να περνά άνετα τον χρόνο του χωρίς περισπάσεις, διαβάζοντας και γράφοντας. Δεν είχε καμία όρεξη για πάρτι ή για συγκεντρώσεις με φίλους, οπότε έγινε απολύτως λιτό και πρωτοποριακό. Τα ντουλάπια είναι από ανακυκλωμένο ξύλο και όλο το υπόλοιπο πέρα από τα ράφια και το σκαμπώ είναι από τσιμέντο ή τσιμεντοκονία.

 

τσιμεντένιο πάτωμα και πάγκοι

Στο Πόρτο της Πορτογαλίας ένα πρωτοποριακό project από τσιμέντο εμφανίστηκε πριν λίγα χρόνια. Πρόκειται για το Flower House με το απόλυτα τραχύ εσωτερικό του, σε απόλυτη αντιδιαστολή με το όνομα που φέρει. Το ζήτημα είναι ότι η μεγάλη ποσότητα τσιμέντου θέτει λόγους μονιμότητας στην διαρρύθμιση του χώρου. Από εκεί και πέρα το επίπεδο που έχει δημιουργηθεί και η άνεση με την κουζίνα είναι πραγματικά μαγευτική. Θυμίζει διάδρομο catwalk!

 

τσιμεντένια νησίδα σε χώρο με ξύλο

Η τελευταία φωτογραφία μας δείχνει το σπίτι που επεφύλασσε ο αρχιτέκτονας Davor Popadich για την οικογένεια του. Ήθελε να θυμίζει παραθαλάσσιο beach house (Αυστραλία βλέπεις), αλλά να έχει τσιμεντένια νησίδα και ανακυκλωμένο ξύλο, όπως αυτό που έχει στην συρόμενη πόρτα. Αρκετά μινιμαλιστικό σπίτι με τις καρέκλες να αποτελούν ότι πιο κοντινό σε industrial διακόσμηση.

Πηγή: decoration.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα