Μην χασετε

Μπάνιο: Τα DON’T στη διακόσμησή του

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι απαγορευμένα στη διακόσμηση του μπάνιου σας, ειδικά αν θέλετε να έχετε ένα ωραίο και στιλάτο σπίτι. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν στιλ διακόσμησης που συνηθίζονταν τα παλαιότερα χρόνια και πλέον θεωρούνται παλιομοδίτικα και κιτς.

Advertisements

Οι κουρτίνες που κρέμονται μέχρι το πάτωμα  Παλιά θεωρούνταν πολυτέλεια το να έχεις μακριές κουρτίνες στο μπάνιο, αλλά πλέον αυτό το στιλ έχει ξεπεραστεί. Αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε κουρτίνες στο μπάνιο σας επιλέξτε κοντές κουρτίνες και πιο λεπτές σχεδόν διάφανες ή βάλτε κουρτίνες ρόμαν.

Οι βαριές κουρτίνες είναι ξεπερασμένες

Οι τοίχοι-ενυδρεία  Ωραία τα ενυδρεία αλλά είναι ακόμα πιο ωραία όταν έχουν μέσα αληθινά ψαράκια και όχι όταν είναι ταπετσαρία στον τοίχο σας. Αν θέλετε να βάλετε ταπετσαρία, επιλέξτε μία σε παλ αποχρώσεις με απαλά γεωμετρικά σχέδια ή διάφορα μοτίβα.

Μην βάζετε ούτε ενυδρεία ούτε ταπετσαρίες-ενυδρεία στο μπάνιο σας

Το πολύ χρώμα Το μπάνιο είναι χώρος ηρεμίας και χαλάρωσης οπότε καλό θα ήταν να μην το γεμίσετε με έντονα χρώματα που θα τραβάνε την προσοχή. Επιλέξτε απαλές αποχρώσεις και συνδυάστε τις μεταξύ τους.

Το έντονο χρώμα στο μπάνιο κουράζει

Η διακόσμηση της τουαλέτας  Σίγουρα θα έχετε δει σε πολλές τουαλέτες να έχουν διακοσμημένο το καπάκι με διαφανές περίβλημμα και ψεύτικα ενυδρεία ή άλλα σχέδια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακοσμήσετε την τουαλέτα ή το καπάκι της. Η τουαλέτα πρέπει να είναι μονόχρωμη και καλύτερα σε άσπρο ή μαύρο χρώμα. Οι πολύχρωμες τουαλέτες δεν είναι καθόλου στιλάτες και αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε.

Τα κοχύλια σε όλο το μπάνιο  Ωραία τα κοχύλια αλλά είναι ένα στιλ διακόσμησης αρκετά ξεπερασμένο και ειδικά για το μπάνιο. Αν σας αρέσουν τα κοχύλια επιλέξτε ένα διακοσμητικό φτιαγμένο από κοχύλια ή ένα ωραίο κερί με κοχύλια και βάλτε το σε ένα σημείο του μπάνιου που θέλετε να αναδείξετε.

Χαλάκια στο μπάνιο Υπάρχουν κάποια χαλάκια που είναι στιλάτα αλλά αν θέλετε να βάλετε χαλάκι γύρω από την τουαλέτα όπως συνηθίζεται σε αρκετά σπίτια ξεχάστε το. Είναι κιτς και υποδηλώνει έλλειψη γούστου και πρωτοτυπίας.

 

Πετάξτε τα σκουπίδια τα χαλάκια της τουαλέτας! Είναι πολύ κιτς και απίστευτα ξεπερασμένο.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα