Μη σου ακούγεται καθόλου περίεργο.
Η μάσκα προσώπου από κατακάθι καφέ θεωρείται το απόλυτο must στο εξωτερικό!
Ακόμα και ένας δερματολόγος θα παραδεχτεί πως ο καφές σε μία μάσκα για το πρόσωπό σου θα σου χαρίσει αυτό το… κάτι παραπάνω, καθώς είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά, το οποία βοηθούν το δέρμα μας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να μείνει λαμπερό και φρέσκο, με την αίσθηση απαλότητας να μας αφήνει κάτι περισσότερο από ικανοποιημένες.
Μην πετάς, λοιπόν, το κατακάθι του ελληνικού σου καφέ! Πίστεψέ μας, σου χρειάζεται. Αν πάλι δεν προτιμάς τον ελληνικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρεσκοτριμμένο καφέ για τη μάσκα που φτιάχνουμε σήμερα μαζί.
Ιδού τι θα χρειαστούμε και πώς θα την ετοιμάσουμε:
Τα υλικά μας
- 2 κ.σ. κατακάθι ελληνικού ή φρεσκοτριμμένος καφές
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 3 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
- 1 κ.σ. μέλι
Πώς να φτιάξουμε και πώς να εφαρμόσουμε τη μάσκα μας
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Απλά ανακατεύουμε όλα μας τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μείγμα.
Εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο (κατά προτίμηση που μόλις έχει καθαριστεί) και αφήνουμε να δράσει για μισή ώρα.
Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, χωρίς σαπούνι προσώπου.
Λοιπόν, τι έχεις να πεις για το δέρμα σου;