Μην χασετε

Κίνδυνος αποφυλάκισης των κατηγορουμένων για τον βιασμό και τον μαρτυρικό θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη

Ο κίνδυνος αποφυλάκισης των κατηγορουμένων για τον βιασμό και τον μαρτυρικό θάνατο της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, καθώς εκπνέει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους, τους οδηγεί την προσεχή Δευτέρα πίσω στο εδώλιο προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο το Νοέμβριο του 2018.

Advertisements

Τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που οδήγησαν σε μερική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, είχε «παγώσει» η εκδίκαση της υπόθεσης με πρωταγωνιστές τον 21χρονο Έλληνα και τον 19χρονο Αλβανό που κατηγορούνται ότι τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου του 2018 βίασαν και κατάφεραν δολοφονικά χτυπήματα στην άτυχη φοιτήτρια, ενώ στη συνέχεια την πέταξαν από τα βράχια στην παραλία των Πεύκων προκαλώντας τον φρικτό θάνατό της.

Εκτός φυλακής

Το ενδεχόμενο οι δύο κατηγορούμενοι να βρεθούν εκτός φυλακής, καθώς τον Ιούνιο συμπληρώνεται το 18μηνο που αποτελεί το ανώτατο όριο για την προσωρινή κράτησή τους, οδηγεί στη συνέχιση της δίκης, η οποία αναμένεται μάλιστα να ολοκληρωθεί άμεσα, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί και στις κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα, ο 19χρονος κάθεται στο «σκαμνί» και για δεύτερη υπόθεση βιασμού, καθώς κατηγορείται μαζί με έναν 23χρονο Ρομά για τον ομαδικό βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας, η οποία έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βιασμός της άτυχης κοπέλας έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη! Η δίκη αυτή, η οποία θα διεξαχθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, έχει επίσης προσδιοριστεί για τις 4 Μαΐου, ωστόσο αναμένεται να αναβληθεί για ημερομηνία που θα ανακοινώσει η έδρα.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα