Μην χασετε

Θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου; 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα

Ιδού όσα πρέπει να αποφύγεις ως προς τη διακόσμηση…

Advertisements

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εμπνευστείς για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, αλλά με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών, είναι λογικό να καταλήξεις μπερδεμένη.

Μερικές φορές, χρειάζεσαι απλά κάποια εύκολα tips για να κάνεις τη διαφορά – όπως για παράδειγμα τα λάθη που μπορεί να συμβούν στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Συνέχισε να διαβάζεις και απόφυγέ τα για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

1. Επιλέγεις το στυλ και όχι την άνεση

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται κι ακούγεται κλισέ αλλά η άνεση είναι αυτό που πραγματικά μετράει. Για έπιπλα όπως είναι οι καρέκλες και οι καναπέδες, προτίμησε την ποιότητα (που θα παρατείνει τον χρόνο ζωής τους) και τη διαχρονικότητα.

2. Βασίζεσαι μόνο σε φώτα στο ταβάνι

Ο εναέριος φωτισμός είναι υπέροχος, όμως είναι συχνά ανεπαρκής. Κάνε μία μίξη επιδαπέδιων και επιτραπέζιων φωτιστικών ή επίλεξε απλίκες στους τοίχους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να έχεις μία ποικιλία σε φώτα και όχι μόνο σε επίπεδο στυλ αλλά και φωτισμού.

3. Φορτώνεις υπερβολικά τον χώρο

Ακόμη και τα μικρά αντικείμενα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει φορτωμένο. Αν νιώθεις ότι το δωμάτιο είναι κάπως άδειο, στην πραγματικότητα είναι η κατάλληλη στιγμή γα να σταματήσεις. Λάβε υπόψη σου μάλιστα, ότι σε χώρους όπως το χολ και η είσοδος του σπιτιού, τα καθημερινά αντικείμενα, όπως παπούτσια, ομπρέλα, γράμματα, τείνουν να συσσωρεύονται. Απόφυγε, λοιπόν, τις υπερβολές ώστε να μην έχεις ένα γεμάτο δωμάτιο.

Advertisements

4. Διακοσμείς  γύρω από αντιαισθητικά αντικείμενα

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να διακοσμήσουν το σαλόνι τους γύρω από την τηλεόραση τους, αντί να το ενσωματώσουν στη διακόσμηση. Το ίδιο ισχύει και για άλλα ηλεκτρικά είδη. Δοκίμασε να τοποθετήσεις την τηλεόραση σε έναν τοίχο με πιο σκούρο χρώμα για να μειώσεις την αντίθεση. Για τα άλλα μη ελκυστικά αντικείμενα, εξέτασε μήπως τα βάψεις ή τα ενσωματώσεις κάπως αρμονικά στο ντεκόρ αντί να προσπαθήσεις να τα κρύψεις τελείως.

5. Αφήνεις  τα καλώδια εκτεθειμένα

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια κάνει τεράστια διαφορά όταν διακοσμείς τον χώρο σου. Ψάξε για καλύμματα καλωδίων και χρωμάτων στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους για ένα τέλειο καμουφλάζ.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα