Η θερμοκρασία πέφτει. Καιρός για μια πεντανόστιμη σούπα.
Ξεκίνησε και πάλι να κάνει κρύο και μια σούπα είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορεί η σημερινή συνταγή να θέλει αρκετή ώρα για να ετοιμαστεί, όμως με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Υλικά
- 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 400 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 1/2 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπολο
- 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 100 γραμμάρια ζυμαρικά
- 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μια κατσαρόλα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό ντομάτας, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, το ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τυρί, τον βασιλικό, την ρίγανη, την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στο τέλος τα βουτυρώνουμε και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ παχύρευστη ρίχνουμε επιπλέον νερό και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα. Σερβίρουμε με επιπλέον τυρί παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό.