Για να γίνουν ζουμερά και αφράτα τα μπιφτέκια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές
- Ο κιμάς καλό θα είναι να είναι μοσχαρίσιος (ή μισός μισός) και να έχει περαστεί από τη μηχανή 2 φορές.
- Προσθέστε στο μείγμα σας 1-2 κουταλιές ξύδι για να μαλακώσει και να αφρατέψει τον κιμά.
- Μην προτιμάτε την τριμμένη φρυγανιά αλλά μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί ή κουάκερ.
- Βάλτε κρεμμύδι τριμμένο και όχι κομμένο.
- Ζυμώστε καλά και τρίψτε ντομάτα αν το μείγμα σας φαίνεται στεγνό.
- Όλα τα μπιφτέκια πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος για να μην ξεραθούν κατά το ψήσιμο.
Advertisements