Μην χασετε

Αυτά είναι τα 4 Ζώδια Σελήνης που είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους

Η ζωή είναι γεμάτη συναισθήματα, άλλοτε πικρά και άσχημα, άλλοτε γλυκά και αναζωογονητικά τα οποία και μας δίνουν μεγάλη δύναμη! Στην επαφή μας με ανθρώπους διακρίνουμε ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν πολύ εύκολα και άμεσα να εκφράσουν όλα όσα κρύβει μέσα η καρδιά τους, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που έστω και αν το επιθυμούν, δεν μπορούν να είναι το ίδιο συναισθηματικοί και εκδηλωτικοί, όχι επειδή δεν αισθάνονται, αλλά επειδή έχουν δυσκολία στην συναισθηματική έκφραση.

Advertisements

 

Στην αστρολογία αν θέλουμε να διεισδύσουμε λίγο περισσότερο στα ενδότερα της ψυχής και των συναισθημάτων, ένας δείκτης που θα υπολογίσουμε, είναι την θέση της Σελήνη στον Ωροσκόπιο! Η Σελήνη σε 4 συγκεκριμένα ζώδια, καθιστά πολύ δύσκολη την συναισθηματική έκφραση, για διαφορετικούς λόγους τους οποίους και θα αναλύσουμε! Τα άτομα που έχουν στο ωροσκόπιο τους την Σελήνη τους σε αυτές τις θέσεις, είναι σημαντικό να εργαστούν αρκετά με τον εαυτό τους, προκειμένου να απελευθερωθούν και να μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να εκφράσουν αυτά που έχει μέσα η καρδιά της.

 

Σελήνη στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Ο άνθρωπος που έχει την Σελήνη του στο ζώδιο του Αιγόκερω δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του! Ανέλαβε υποχρεώσεις από πολύ νεαρή ηλικία, ίσως έχασε και την εφηβεία του, είναι πολύ πιθανό να μεγάλωσε σε ένα δύσκολο ή και αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον γεγονός που τον έκανε να ωριμάσει από πολύ νωρίς. Όλα  αυτά συντέλεσαν στο να σκληραγωγηθεί φαινομενικά, αλλά και να κατανοήσει ότι τα συναισθήματα δεν πρέπει να σκορπίζονται, αλλά είναι σημαντικό να τους δίνουμε αξία!

Ο άνθρωπος που έχει την Σελήνη στον Αιγόκερω, τον νοιάζει πολύ η κοινωνική του εικόνα, ακολουθεί τα πρέπει, είναι αυστηρός και με τον εαυτό του αλλά και με τους άλλους, και αυτό που προσπαθεί να κάνει πάντα είναι να μην γίνεται «έρμαιο των συναισθημάτων» του, γιατί αισθάνεται ότι ο προορισμός του είναι να είναι πάντα δυνατός! Το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος πολλές φορές καταπιέζεται από τα «πρέπει» της λογικής του, αφήνοντας τα « πρέπει» της καρδιάς να πάνε περίπατο!

 

Σελήνη στον ΣΚΟΡΠΙΟ

Μία ακόμα δύσκολη θέση για την Σελήνη, όπου εδώ είναι πολύ χαρακτηριστικά τα συναισθηματικά απωθημένα. Το άτομο που έχει την Σελήνη του στο Σκορπιό, συσσωρεύει τα συναισθήματά του, τα πνίγει και πολλές φορές δεν τα παραδέχεται ούτε στον ίδιο του τον εαυτό.  Επιπλέον διαθέτει πολύ έντονη καχυποψία που τον κάνει ιδιαίτερα εγκρατή και επιφυλατικό στην έκφραση των συναισθημάτων του στα άτομα γύρω του!

Με κάποιο τρόπο έχει πείσει τον εαυτό του ότι τα συναισθήματα είναι το προσωπικό του θησαυροφυλάκιο το οποίο και πρέπει να προστατεύει ή και να κρύβει!  Ο άνθρωπος που έχει την Σελήνη του σε αυτή την θέση θα προτιμήσει να απομονωθεί και να βιώσει μόνος του τα συναισθήματά του, ενώ αδυνατεί να τα μοιραστεί! Όλη αυτή η μεγάλη εσωστρέφεια αλλά και η συναισθηματική καταπίεση τον κάνουν ιδιαίτερα επιρρεπή στην θλίψη και στην μελαγχολία!

Advertisements

 

Σελήνη στην ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αναλυτής συναισθημάτων αυτός ακριβώς θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ανθρώπου που έχει την Σελήνη του στο ζώδιο της Παρθένου. Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά συναισθήματα, αλλά προσπαθεί όλα να τα εκλογικεύσει, να τα αναλύσει και να τα διαχειριστεί γιατί είναι της άποψης ότι όλα ξεκινούν από το μυαλό! Στην προσπάθειά του λοιπόν να βαδίσει στα μονοπάτια της λογικής, χάνει τον αυθορμητισμό του,  εμποδίζει την έκφραση των συναισθημάτων, και συνήθως όλη αυτή η συναισθηματική καταπίεση τον οδηγείς σε νευρώσεις και σε εκρήξεις άγχους!

Σελήνη στον ΥΔΡΟΧΟΟ

Γνωρίζοντας έναν άνθρωπο που έχει την Σελήνη του στο ζώδιο του Υδροχόου, το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσεις είναι ότι έχει πολύ ξαφνικά και απρόβλεπτα σκαμπανεβάσματα στην διάθεσή του. Πού ακριβώς όμως οφείλονται αυτές οι απότομες εναλλαγές; Στο γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει δυσκολία στην συναισθηματική αποδοχή και συναισθηματική έκφραση, συχνά αντιδρά, αμφισβητεί, κοντράρει, πάει ενάντια ακόμα και στα ίδια του τα συναισθηματικά ζητούμενα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι εκφραστικός σε αυτά που αισθάνεται

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα