Μην χασετε

Έκκληση της μητέρας του 35χρονου Γιάννη που αγνοείται: «Κινδυνεύει από τον ίδιο του τον εαυτό»

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία της μητέρας του 35χρονου Γιάννη Μπελίτσου από την Εύβοια, που αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη. Η ίδια απευθύνει έκκληση προς όλους όσους δουν ή ακούσουν κάτι να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές, καθώς όπως είπε, ο 35χρονος «κινδυνεύει ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό».

Advertisements

Η μητέρα του Γιάννη, υποστηρίζει ότι ο γιος της αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τον ψυχισμό τους λόγω των δύσκολων καταστάσεων που έχει βιώσει στο παρελθόν η οικογένεια. Συγκεκριμένα, ο θάνατος της γιαγιάς του και μετέπειτα της θείας του από καρκίνο τον στιγμάτησαν, ενώ στη συνέχεια καθοριστικό ρόλο είχε η διάγνωση της ίδιας του της μητέρας με καρκίνο, η οποία πλέον είναι υγιής, έχοντας περάσει όλα τα στάδια της θεραπείας.

Ο Γιάννης, λάμβανε επί σειρά ετών κάποια φαρμακευτική αγωγή, αλλά όπως ο ίδιος υποστήριζε, «το έκανα για χάρη της μητέρας μου». Μέχρι και τις αρχές της καραντίνας, οπότε και έληξε η σύμβαση της τελευταίας εργασίας του λάμβανε την αγωγή του και δεν υπήρχε πρόβλημα. Ήταν πλήρως λειτουργικός στη ζωή του και είχε έναν κοινωνικό περίγυρο.

Ο ίδιος, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πατρών, τμήμα επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων, και παλαιότερα, είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει σεμινάρια ή να εργαστεί πάνω σε αυτό τον τομέα.

Τον περασμένο Απρίλιο, η μητέρα του παρατήρησε ότι ο Γιάννης δεν έπαιρνε καθημερινά την αγωγή του, χωρίς κάποια αφορμή, ενώ κατέληξε τους τελευταίους μήνες να μην την λαμβάνει καθόλου. 

Εκεί άρχισε να κατηγορεί τους γονείς του ότι τον πιέζουν υποστηρίζοντας ότι τους είναι βάρος.

Τη μέρα της εξαφάνισής του, είχε ειδοποιήσει τους γονείς του ότι θα φύγει, ενώ μάλιστα, τους άφησε και σημείωμα. Συγκεκριμένα, τους είπε ότι θα πάρει το οικογενειακό αυτοκίνητο για να πάει στα ΚΤΕΛ Χαλκίδας, και θα το αφήσει εκεί. Πράγματι, το αυτοκίνητο βρέθηκε στα ΚΤΕΛ, ενώ ο ίδιος έφυγε από το σπίτι του το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Γιάννης έχει μαζί του κάρτα, μετρητά, καθώς και το κινητό του, το οποίο καλούσε μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, αλλά έκτοτε είναι κλειστό. Με εντολή της αστυνομίας ελέγχθηκε και ο λογαριασμός του στο facebook, όπου φαίνεται να τον αναζητούν οι φίλοι του, ωστόσο δεν έχει συνδεθεί και κατ’επέκταση δεν έχει απαντήσει σε κανέναν. Κανένας φίλος ή συγγενής δεν γνωρίζει πού μπορεί να βρίσκεται.

Η μητέρα του υποστηρίζει πως ο Γιάννης έχει καλή σχέση με τη θρησκεία και ενδεχομένως να έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο μοναστήρι. Για αυτόν τον λόγο, η οικογένεια ήρθε σε επαφή με το Άγιο Όρος, στο οποίο ο νεαρός άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να μεταβεί, ωστόσο, τους πληροφόρησαν πως λόγω κορωνοϊού, για να μπει κάποιος στο Άγιο Όρος, πρέπει να κάνει πρώτα αίτηση στην οποία να αναγράφεται όνομα και αριθμός ταυτότητας, και μπαίνει αφού ολοκληρωθεί συγκεκριμένη διαδικασία.

Advertisements

πηγη

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα