Μην χασετε

Τι πρέπει να τρώτε για να καταπολεμήσετε τις ουρολοιμώξεις

Εάν είστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξεις), μια αλλαγή στη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει. Φυσικά είναι γνωστό πλέον, ότι ο χυμός από cranberry βοηθάει στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Όμως, σε μια νέα μελέτη στο περιοδικό Journal of Biological Chemistry, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα που τρώμε, ή μάλλον, τα μικρά μόρια που δημιουργούνται, όταν έχουμε χωνέψει τις τροφές καθώς και η οξύτητα των ούρων μας, επηρεάζουν το πόσο τα καλά βακτήρια μπορούν ή δεν μπορούν να αναπτυχθούν στο ουροποιητικό σύστημα.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

 Σε περαιτέρω μελέτες αποκαλύφθηκαν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους τα ούρα μερικών ανθρώπων μπορούσαν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια: (1) Ορισμένες ενώσεις από τη διατροφή, που προέρχονταν από τα τρόφιμα που κατανάλωναν ή ως υποπροϊόντα της πέψης, βοηθήσανε στη καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων. (2) τα ούρα τους είχαν υψηλότερο pH, που σημαίνει ότι ήταν πιο κοντά στο ουδέτερο, σχεδόν όπως το νερό.

Έτσι τι πρέπει να τρώτε;

Ποια θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας βοηθήσουν, να καταπολεμήσετε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικών, βοηθάνε στη καταπολέμηση των βακτηρίων, άρα και στη μείωση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Τις πολυφαινόλες θα τις πάρετε αν τρώτε: άγλυκο χυμό από cranberry, μούρα ή χυμό βατόμουρου, καφέ, μαύρο τσάι και σοκολάτα. Μπορείτε επίσης, να δοκιμάσετε γιαούρτι με προβιοτικά, τα οποία ενισχύουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου σας, τα οποία συμβάλουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Advertisements

Τι δεν πρέπει να τρώτε; Οι τροφές και τα ποτά που μειώνουν το pH των ούρων σας, είναι καλό να αποφεύγονται. Άρα, μη προτιμάτε τις πρωτεϊνικές δίαιτες και τα ποτά που περιέχουν φωσφορικό οξύ, όπως αναψυκτικά και να μη παίρνετε μεγάλες δόσεις της βιταμίνης C, που συνήθως υπάρχουν στα συμπληρώματα. Επίσης, να αποφεύγετε την περιττή χρήση των αντιβιοτικών. Γιατί μπορεί να μειώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να γίνετε επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα