Μην χασετε

Τι λάθη κάνετε το πρωί και παίρνετε κιλά

Eίναι πλέον γνωστό σε όλους πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι είτε μένουν νηστικοί είτε τρώνε κάτι στα γρήγορα. Οι επιλογές όμως που κάνετε το πρωί θα σηματοδοτήσουν όλη την υπόλοιπη ημέρα και θα επηρεάσουν το βάρος σας. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να τρώτε σωστά όταν ξυπνάτε, γι αυτό και παρακάτω σας παραθέτω όλα όσα είναι καλό να αποφεύγετε να καταναλώνετε το πρωί.

Λάθος#1 Προσθέτετε ζάχαρη και λιπαρές κρέμες στον καφέ ή στο τσάι σας

Ένα φλιτζάνι καφέ με σαντιγί μπορεί να είναι λαχταριστό, όμως θα σας προσθέσει και πολλές θερμίδες. Αντ αυτού επιλέξτε να πίνετε καφέ χωρίς ζάχαρη και λίγο γάλα ή ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι με λίγο μέλι.

Λάθος#2 Τρώτε πρωινό πλούσιο σε λιπαρά

Advertisements

Θα χρειαστούν πολλές ώρες διάδρομο στο γυμναστήριο για να μπορέσετε να κάψετε τις θερμίδες που πήρατε από ένα λιπαρό πρωινό γεύμα. Καλό είναι να επιλέγετε κάτι πιο ελαφρύ, όπως ένα μπολ γάλα με δημητριακά ή μια ομελέτα ή ένα τοστ, οι επιλογές είναι άπειρες.

Λάθος #3 Παραλείπετε το πρωινό

Όταν ξυπνάτε το σώμα σας έχει μείνει πάρα πολλές ώρες νηστικό, γι αυτό και χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει. Έτσι λοιπόν το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο. Επίσης εάν φύγετε από το σπίτι νηστικοί είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο τις επόμενες ώρες μέσα στην ημέρα.

Λάθος #4 Παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ τρώτε πρωινό

Εάν παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ τρώτε, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και αν είναι, μπορεί να σας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφής. Επίσης είστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που βλέπετε και δεν απολαμβάνετε το φαγητό σας

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα