Μην χασετε

Τα 3 υπέροχα κουρέματα που θα αναδείξουν ένα πρόσωπo σε σχήμα καρδιάς

Έχουμε μιλήσει αρκετά για τα κάθε λογής hairstyles που ταιριάζουν σε στρογγυλά ή τετράγωνα πρόσωπα, ήρθε επομένως και η σειρά για τo πρόσωπo σε σχήμα καρδιάς.

Πρόκειται για σχήματα όπου το πηγούνι είναι μυτερό και μάλλον στενό, ενώ το μέτωπο, από την άλλη πλευρά, είναι το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου. Τέλος, τα ζυγωματικά είναι ψηλότερα, σε σχέση με άλλα σχήματα προσώπου. Συνήθως οι γυναίκες με heart shaped πρόσωπα αναζητούν κουρέματα και χτενίσματα που να αποσπούν την προσοχή από το πιγούνι και να τονίζουν τα ζυγωματικά ή τα μάτια.

Bob/Lob haircuts

Το καρέ θεωρείται ιδανικό στυλ κουρέματος για το πρόσωπο με σχήμα καρδιάς. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο καρέ μέχρι την γραμμή του πηγουνιού και στο καρέ μέχρι τους ώμους με ομοιόμορφο φιλάρισμα. Εάν μάλιστα επιλέξεις και αφέλειες στο πλάι, αυτές θα δώσουν χάρη στο κούρεμα σου και θα ισορροπήσουν το σχήμα καρδιάς του προσώπου σου, τραβώντας την προσοχή από το πηγούνι. Προσοχή όμως, γιατί το συγκεκριμένο look δεν ταιριάζει απόλυτα σε μαλλιά με μπούκλες ή πολύ χοντρή τρίχα.

Advertisements

 

 

Μεσαίου μήκους μαλλιά

Το κούρεμα που φτάνει μέχρι λίγο πιο κάτω από το ύψος των ώμων, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται από “γεμάτες” αφέλειες και απαλούς κυματισμούς στα μαλλιά είναι άκρως κολακευτικό για το πρόσωπο. Τέτοιου είδους αφέλειες (βλ. Taylor Swift) εξισορροπούν το δυνατό σαγόνι, ενώ ο όγκος και η κίνηση που προσφέρουν οι κυματισμοί μάς κάνει να αποφεύγουμε την σκληρή αντίθεση που θα υπήρχε αν τα μαλλιά ήταν ίσια και φλατ. Εάν έχεις λεπτά μαλλιά, προτίμησε να κάνεις ένα φιλάρισμα αρκετά χαμηλά, δηλαδή λίγο πιο πάνω από τις άκρες των μαλλιών.

Advertisements

 

Pixie Cut

Και όμως, ακόμα και το ανδρόγυνο στυλ κουρέματος μπορεί να πηγαίνει άψογα σε ένα τέτοιο σχήμα, όπως το αποδεικνύει περίτρανα και η Halle Berry. Δοκίμασε αν θες το ultra modern pixie κούρεμα απλά φρόντισε να υπάρχει όγκος στην κορυφή του κεφαλιού και ίσως κάποιες αφέλειες που θα τον ενισχύουν.

Extra tip: Μην ξεχνάς ότι ο όγκος θεωρείται σχεδόν απαραίτητος στο heart shaped πρόσωπο γιατί “καμουφλάρει” το φαρδύ μέτωπο. Προσπάθησε να τον επιδιώκεις σε όποιο στυλ μαλλιών και αν επιλέξεις.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα