Μην χασετε

Συγκλονίζει γνωστός Έλληνας: «Πάσχω για τέταρτη φορά στη ζωή μου από κλινική κατάθλιψη»

Ένα δημόσιο μήνυμα για τη μάχη του με την κατάθλιψη μοιράστηκε γνωστός Έλληνας. Αναλυτικά επέλεξε τα social media για να μοιραστεί το πρόβλημά του, όπως άλλωστε συνηθίζει.

Η κατάστασή του όπως φαίνεται είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο η αγάπη που λαμβάνει από τους φίλους τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα.

Ο λόγος για τον Αύγουστο Κορτώ! Ο δημοφιλής συγγραφέας έγραψε στο λογαριασμό του:

«Φίλες και φίλοι αγαπημένοι,

Advertisements

Τον τελευταίο καιρό, όπως ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι, κι όπως ίσως έχετε συμπεράνει απ’ τις αναρτήσεις μου, πάσχω, για τέταρτη φορά στη ζωή μου (γαμώ το κεφάλι μου δηλαδή) από κλινική κατάθλιψη. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο όπου ζορίζομαι ακόμα και να βγω να πιω έναν καφέ – όλα τα εύκολα ξάφνου γίναν δύσκολα.

Σήμερα, κρατώντας το τελευταίο βιβλιαράκι μου στα χέρια μου, για πρώτη φορά δεν ένιωσα τη σπίθα εκείνη της χαράς που πάντα νιώθω με κάθε καινούριο χάρτινο μωρό.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα απελπισίας, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας. Λαμβάνω βοήθεια, λαμβάνω απέραντη αγάπη, κι ελπίζω σύντομα να είμαι καλύτερα.

Και θέλω να θυμάστε, εν ασθενεία συνοδοιπόροι μου, ότι με την κατάλληλη θεραπεία – σε συνδυασμό πολλές φορές με φάρμακα – η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας – κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία – τη φράση “Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά”.»

Advertisements

Δείτε την ανάρτηση που έκανε χθες.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα