Μην χασετε

Σοφία Μουτίδου: «Ένιωσα να χάνεται ο κόσμος γύρω μου – Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει νόμιζα ότι πεθαίνω»

Για τα ψυχοσωματικά της προβλήματα μίλησε στο νέο της βίντεο στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube μίλησε η Σοφία Μουτίδου.

Advertisements

 

“Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι προνόμιο να τα έχεις” λέει η ηθοποιός στην αρχή του βίντεο η ηθοποιός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρώτο της ψυχοσωματικό επεισόδιο που είχε στην ηλικία των 19 ετών.

 

Τα δικά μου ψυχοσωματικά έχουν μια ιστορία τεράστια. Το πρώτο ψυχοσωματικό σύμπτωμα ήρθε όταν ήμουν 19 ετών και ήταν όταν κατέβηκα από το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη ένιωσα ότι χάνεται ο κόσμος γύρω μου, ότι ζαλίζομαι και νιώθω ένα φοβερό πνίξιμο στο λαιμό μου. Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει νόμιζα ότι πεθαίνω…Το έχω υπό έλεγχο, το έχω σταθμίσει… Οι άνθρωποι με ψυχοσωματικά το έχουμε κανονικά, το αισθανόμαστε από το κεφάλι μέχρι τα πόδια… Εγώ χτυπήθηκα από ζάλη, ταχυκαρδία, στομαχικά προβλήματα, που δεν ήταν τίποτα παθολογικό… Ο γιατρός τότε μου είπε ότι αν συνεχίσω έτσι δε θα τα πάω πολύ καλά” είπε.

“Πρόσφατα έμπλεξα με ένα σύμπτωμα στην καρδιά μου που μετά από εξετάσεις αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κρίση πανικού. Είναι πανικός που με πιάνει τη νύχτα, όταν κοιμάμαι. Πανικός που με πιάνει από εξωτερικά ερεθίσματα…. Είστε πάρα πολύ τυχεροί όσοι δεν έχετε ψυχοσωματικά… Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχω ψυχοσωματικά” αναφέρει σε άλλο σημείο του βίντεο ενώ λίγο μετά περιγράφει και άλλα πιο πρόσφατα περιστατικά που έχει ζήσει.

 

Μάλιστα, η Σοφία Μουτίδου διευκρίνισε πως όλα αυτά της συμβαίνουν όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας.

Advertisements

“Όταν βλέπω μια ταινία που γίνεται κάτι βίαιο, αναπτύσσω ταχυκαρδία. Το εισπράττω μέσα μου. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δυνατή μουσική. Τα φώτα στα μεγάλα σούπερ μαρκετ, σε γήπεδα…Όλα αυτά μου συμβαίνουν όταν είμαι σε κατάσταση ηρεμίας, όταν πρέπει να κάτσω, όταν πρέπει να κοιμηθώ… Τα ψυχοσωματικά εμπεριέχουν φόβο θανάτου. Εκείνη την ώρα νομίζεις ότι πεθαίνεις… Τα ψυχοσωματικά έχουν πολλές μορφές, εγώ κοντεύω να της εξαντλήσω όλες” ανέφερε.

 

Πηγη

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα