Μην χασετε

Πώς νιώθουν οι άντρες όταν οι γυναίκες διατηρούν το επώνυμό τους μετά το γάμο

Πριν χρόνια θεωρείτο έθιμο να παίρνουν οι γυναίκες το επώνυμο του συζύγου μετά το γάμο. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να διατηρήσουν το επώνυμο τους. Και ενώ θα πίστευες κανείς ότι αυτή η επιλογή δεν επηρεάζει τους άντρες, ωστόσο μια νέα μελέτη μας δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται οι σύζυγοι τη συγκεκριμένη απόφαση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεβάδα διεξήγαγαν μια μελέτη σε άντρες και εξέτασαν τι πιστεύουν για την απόφαση των συζύγων τους να κρατήσουν το επώνυμό τους μετά το γάμο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες νιώθουν λιγότερο αρρενωποί και ότι τους απορρίπτει το γυναικείο φύλο, με αυτή την απόφαση. Επομένως η επιλογή του επωνύμου μπορεί να έχει επιπτώσεις στη σχέση και στο πώς νιώθει ο σύζυγος.

Ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν να διατηρήσουν το επώνυμό τους αυξάνεται συνέχεια. Επίσης προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες θεωρούνται γενικά ως πιο φιλόδοξες και δυναμικές, χαρακτηριστικά που αποδίδονται κυρίως στους άντρες.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα