Μην χασετε

Πως να επιλέξετε κουρτίνες ανάλογα με τα έπιπλα σας

Αν αναρωτιέσαι πως θα διαλέξεις κουρτίνες ανάλογα τα έπιπλα στα δωμάτια του σπιτιού σου, πρέπει να αναλογιστείς πρώτα σχετικά με τα χρώματα που επικρατούν σε κάθε δωμάτιο αλλά και τι διακόσμηση θες να πετύχεις. Ευτυχώς υπάρχουν όλων των ειδών οι κουρτίνες και θα βρεις σε πάρα πολλά χρώματα οπότε δεν πρέπει να φοβάσαι πως δεν θα κάνεις συνδυασμούς.

Φυσικά θα πρέπει να αναλογιστούμε πριν ξεκινήσουμε να διαλέγουμε την κουρτίνα αν θέλουμε να ταιριάζει με κάποιο άλλο στοιχείο του δωματίου. Ουσιαστικά πρέπει να δούμε αν θέλουμε να ταιριάζει η απόχρωση με το χρώμα του τοίχου για αρμονία ή αντίθετα αν θέλουμε κουρτίνες που θα δημιουργήσουν αντίθεση. Παρακάτω θα δεις ποιες κουρτίνες ταιριάζουν στα δωμάτια ανάλογα τα έπιπλα σου!

 

Κουρτίνες που ταιριάζουν με καφέ έπιπλα

Αν έχεις ένα σκούρο καφέ καναπέ και γενικά καφέ έπιπλα μπορείς να το συνδυάσεις τέλεια με μπλε ή γκρι κουρτίνες. Για το σαλόνι είναι μία ωραία επιλογή που θα φέρει τα στοιχεία της φύσης στον χώρο για καλύτερο feng shui και ισορροπία.

Advertisements

Κουρτίνες που ταιριάζουν με μαύρα έπιπλα

Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε μαύρα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο. Άλλωστε τα μαύρα έπιπλα μπορούν να κάνουν την διακόσμηση μοντέρνα και συνδυάζονται με πολλά πράγματα. Ένα κρεβάτι σε μαύρο χρώμα ταιριάζει πολύ με ροζ κουρτίνες που θα φωτίσουν το χώρο και θα δώσουν μία παιχνιδιάρικη πινελιά. Συνδύασε τις με ροζ μαξιλαροθήκες ή διακοσμητικά σε ροζ χρώμα.

 

Κουρτίνες που ταιριάζουν με γκρι έπιπλα

 

Τα έπιπλα σε γκρι σκούρα χρώματα τα συναντάμε πολύ συχνά σε μοντέρνα σαλόνια. Σε μία τέτοια περίπτωση το να διαλέξεις κουρτίνες ανάλογα τα έπιπλα σου πρέπει να είναι δύσκολο αφού οι μονόχρωμες κουρτίνες είναι βαρετές και οι πολύχρωμες παγίδα. Σε ένα τέτοιο σαλόνι οι φλοράλ κουρτίνες θα ταιριάξουν τέλεια.

Advertisements

Κουρτίνες που ταιριάζουν με λευκά έπιπλα

Τα λευκά έπιπλα θα έλεγε κανείς πως συνδυάζονται με πολλά χρώματα. Για να πετύχεις όμως μία όμορφη διακόσμηση διάλεξε κουρτίνες σε ουδέτερα χρώματα. Μία γκρι καφέ κουρτίνα ταιριάζει άψογα σε ένα δωμάτιο με λευκά έπιπλα. Το χρώμα αυτό πολύ με κάποια σκούρα στοιχεία που υπάρχουν στην διακόσμηση. Επίσης δεν περιορίζει το εφέ φωτεινότητας που πετυχαίνουν τα άσπρα έπιπλα.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα