Μην χασετε

Πως να διακοσμήσετε ένα βρεφικό δωμάτιο για να του δώσετε χαρακτήρα και χρώμα

Αν το βρεφικό δωμάτιο είναι βαμμένο και διακοσμημένο σε γήινες αποχρώσεις τότε μπορεί να ταιριάξει πιο εύκολα σε κάθε είδους διακόσμηση. Έτσι λένε οι ειδικοί και η αλήθεια είναι αυτή.

Advertisements

Όλο και περισσότεροι γονείς πλέον αποφασίζουν να μην βάλουν το γαλάζιο και το ροζ στα βρεφικά τους δωμάτια και επιλέγουν πιο γήινες αποχρώσεις έτσι ώστε να μπορούν να είναι πιο ευέλικτοι διακοσμητικά.

Πώς, όμως, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα «γήινο» βρεφικό δωμάτιο για να του δώσετε χαρακτήρα και χρώμα; Δείτε παρακάτω.

Δώστε έμφαση στην κούνια

Δεν είναι απαραίτητο να δώσετε πολύ χρώμα στην κούνια. Μπορείτε, όμως, να την πάρετε ξύλινη σε μια γλυκιά απόχρωση έτσι ώστε να την κάνετε να δείχνει πιο ζεστή και να εναρμονίζεται με τον υπόλοιπο χώρο.

Καλό είναι η κούνια σας να είναι ξύλινη.

Βάλτε μια ταπετσαρία

Αν το μωρό σας είναι κορίτσι τότε μπορείτε να βάλετε μια μικρή δόση ροζ στον χώρο σας. Στο δωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας το ροζ στα κάδρα δένει τέλεια με την ταπετσαρία που είναι μέσα στη φύση.

Αν έχετε κορίτσι μην βάλετε ροζ στον τοίχο αλλά σε κάποιο διακοσμητικό.

Κρεμάστε κάτι όμορφο στον τοίχο

Ένα όμορφο ζωάκι που αγαπούν πολύ τα μωρά ή κάτι άλλο που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο πίσω από την κούνια.

Ένα όμορφο και στιλάτο κάδρο θα δώσει στιλ σε όλο το δωμάτιο.

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους του δωματίου

Βάλτε ράφια ακόμα και στο πιο μικρό βρεφικό δωμάτιο και διακοσμήστε τα με όμορφα διακοσμητικά ή χρησιμοποιήστε τα ως αποθηκευτικούς χώρους και φυλάξτε σε όμορφα καλάθια τα παιχνίδια του μωρού σας.

Βάλτε ράφια στους τοίχους του βρεφικού δωματίου.

Βάλτε φως στον χώρο

Μην μείνετε στο κλασικό ένα κεντρικό φωτιστικό στο ταβάνι του δωματίου. Βάλτε φως και στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φωτίσετε μια όμορφη ταπετσαρία ή κάποια γωνιά στο δωμάτιο που θέλετε.

Μην βάλετε ένα μόνο κεντρικό φωτιστικό στο δωμάτιο του μωρού σας.

Επιλέξτε τους αποθηκευτικούς χώρους σοφά

Μην σκεφτείτε παρορμητικά και βάλτε έπιπλα στο δωμάτιο που θα είναι χρήσιμα στο παιδί σας ακόμα κι όταν μεγαλώσει. Μην μεγάλη βιβλιοθήκη είναι τέλεια για να βάζετε τώρα τα παιχνίδια του και τα παραμύθια του και αργότερα για να έχει σε τάξη το παιδί σας τα βιβλία του.

Advertisements
Βάλτε έπιπλα στο δωμάτιο που θα είναι χρήσιμα στο παιδί και όταν μεγαλώσει.

Πηγή φωτογραφιών: mydomaine.co.uk

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα