Μην χασετε

Πως μπορείτε να οργανώσετε και να διακοσμήσετε τον χώρο σας με διάτρητα πάνελ

Ο τρόπος που πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν για να μετατρέψουν τους τοίχους των χώρων τους σε …ράφια μπορεί να αξιοποιηθεί και στο σπίτι, μέσω των διάτρητων μεταλλικών ή ξύλινων πάνελς.

Στην πραγματικότητα τα πανελς αυτού του τύπου μετατρέπει την επιφάνεια ενός τοίχου αλλά και το εξωτερικό ή εσωτερικό μέρος μιας ντουλάπας, ντουλαπιού κλπ. σε μια επιφάνεια στην οποία με γάντζους και κάθε είδους στηρίγματα μπορείτε να τοποθετήσετε-κρεμάσετε τα …πάντα. Από μεμονωμένα χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα έως ράφιακουτιά-δοχεία αποθήκευσης κλπ.

Είναι μια επιλογή που εκτός της εξοικονόμησης πολύτιμου χώρου, ειδικά σε μικρά σπίτια, μπορεί να λειτουργήσει πολύ ιδιαίτερα και διακοσμητικά αφού αυτής της μορφής τα πάνελς μπορούν να βαφτούν, να επεξεργαστούν με stencils ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική, να τοποθετηθούν μέσα σε ένα πλαίσιο-κορνίζα όποιας μορφής εσείς θέλετε κλπ. αποκτώντας μια τελική όψη απόλυτα ταιριαστή με τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε.

Advertisements

Τα διάτρητα πάνελς είναι επίσης μια απόλυτη χρηστική επιλογή για τις περιπτώσεις που στην επιφάνεια ενός τοίχου θέλετε να κρεμάσετε διάφορων ειδών αντικείμενα αλλά χωρίς να τρυπήσετε τον τοίχο σε πολλά σημεία.

Για παράδειγμα θα χρειαστεί να κάνετε 4 τρύπες στον τοίχο ή τα πλακάκια της κουζίνας σας για να τοποθετήσετε 2 ράβδους οργάνωσης και να κρεμάσετε λιγοστά αντικείμενα-εργαλεία κουζίνας. Αντίστοιχα κάνοντας επίσης τρύπες για να στερεώσετε ένα διάτρητο πάνελ στην ίδια επιφάνεια θα μπορέσετε με γάντζους ή όποιον άλλο τρόπο στήριξης θα χωρέσουν πολλά περισσότερα.

Ακριβώς επειδή η ιδέα προέρχεται από “αντιγραφή” επαγγελματικών συστημάτων οργάνωσης-αποθήκευσης, στην εγχώρια αγορά θα τα βρείτε σε καταστήματα – εταιρίες που εμπορεύονται εξοπλισμό επαγγελματικών χώρων (ράφια-dexion-εργαλειοθήκες κλπ) και σε ποικιλία όσον αφορά το υλικό κατασκευής (ατσάλι, αλουμίνιο, λαμαρίνα κλπ) το χρώμα, την ποιότητα-αντοχή τους και ασφαλώς τις τιμές.

Για την οποιαδήποτε οικιακή χρήση κατά την οποία μια τέτοια διάτρητη επιφάνεια δεν πρόκειται να δεχτεί το βάρος που θα πρέπει να αντέξει π.χ ως εργαλειοθήκη ενός συνεργείου αυτοκινήτων ή ως επιτοίχιο ράφι ενός σούπερ-μαρκετ, οι απλές διάτρητες πλάτες από λαμαρίνα επαρκούν.

Advertisements

Εκτός των μεταλλικών, σε καταστήματα – εταιρίες που ασχολούνται με επενδύσεις τοίχων, συστήματα ηχομονώσεων κλπ. διατίθενται και ξύλινα, οι τιμές τους βεβαίως είναι αρκετά υψηλότερες, όμως ξύλινα διάτρητα πάνελς μπορείτε και να παραγγείλετε σε οποιοδήποτε κατάστημα ξυλουργικών εργασιών ζητώντας απλώς να τρυπήσουν ένα κομμάτι μοριοσανίδας (νοβοπάν) ή κόντρα πλακέ στις διαστάσεις που θέλετε.

Είναι μια διαδικασία που μπορείτε φυσικά να κάνετε και μόνοι σας, με απλό ηλεκτρικό τρυπάνι, αλλά θα πρέπει πριν η επιφάνεια του ξύλου  να σημαδευτεί ολόσωστα ώστε οι τρύπες να γίνουν απόλυτα συμμετρικά.

 

 

Advertisements

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα