Μην χασετε

Ποιοτικός ύπνος και εγκυμοσύνη : Οι 4 πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσετε

Αν παρά το διαρκές αίσθημα εξάντλησης που σας συνοδεύει όλη την ημέρα, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ, αν έχετε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που καταφέρατε να ξεκουραστείτε καλά, αν πλέον νιώθετε ότι ο οκτάωρος ύπνος έχει μεταμορφωθεί σε… άπιαστο όνειρο, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις που προκύπτουν στην εγκυμοσύνη.

 

Επισκέπτεστε συχνά την τουαλέτα

Ενώ πρέπει να πίνετε άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να τα αποφύγετε προτού ξαπλώσετε για ύπνο, ώστε να περιορίσετε τις επισκέψεις στην τουαλέτα.

 

Advertisements

Δεν μπορείτε να βολευτείτε

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για να σας στηρίξουν, ένα κάτω από το γόνατό σας και ένα άλλο κάτω από την κοιλιά σας, ή επενδύστε σε ένα ειδικό (πολύ μακρύ) μαξιλάρι εγκυμοσύνης. Μπορείτε επίσης να χτίσετε έναν μικρό «τοίχο» με μερικά κανονικά μαξιλάρια, να γυρίσετε στο πλάι και να ακουμπήσετε το ένα πόδι σας πάνω σε ένα από αυτά.

Έχετε κατά νου ότι μετά από 20 εβδομάδες κύησης, οι γιατροί προτείνουν να κοιμάστε στην αριστερή σας πλευρά μόνο, ώστε να επιτρέψετε την καλύτερη ροή αίματος στο έμβρυο, στη μήτρα και στα νεφρά σας.

 

Αντιμετωπίζετε καούρες

Το αίσθημα καύσου στο στομάχι -ή κοινώς οι καούρες- έχουν την τάση να αυξάνονται κατά τις βραδινές ώρες, όταν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης χαλαρώνουν τους μυς που κρατούν τα γαστρικά υγρά στο στομάχι. Χωρίς να θέλουμε να σας ανησυχήσουμε, προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη εξαιτίας της πίεσης που θα ασκεί το μωρό στο στομάχι σας.

Για να περιορίσετε τις καούρες αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού τουλάχιστον για δύο ώρες προτού ξαπλώσετε και οργανώστε μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης. Επίσης, αποφύγετε τις λιπαρές, τις όξινες και τις πικάντικες τροφές, οι οποίες ως γνωστόν προκαλούν καούρες.

Advertisements

 

Έχετε κράμπες στα πόδια

Ακόμη και ένας χαλαρός περίπατος μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας και να αποφύγετε τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια σας. Ωστόσο, αποφύγετε τη σωματική άσκηση προτού ξαπλώσετε για ύπνο (κινηθείτε τουλάχιστον 2 ώρες πριν), καθώς η γυμναστική απελευθερώνει αδρεναλίνη και θα μπορούσε να σας δυσκολέψει να κοιμηθείτε. Παράλληλα, φροντίστε να μένετε ενυδατωμένη ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να έχετε κράμπες.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα