Μην χασετε

Πέθανε ο κορυφαίος γυναικολόγος Δημήτρης Κακαλέτρης χτυπημένος από καρκίνο

Στο πένθος έχει βυθιστεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ιατρικός κόσμος, ύστερα από τον χαμό ενός σπουδαίου επιστήμονα και διάσημου γυναικολόγου, του Mεσσήνιου Δημήτρη Κακαλέτρη. 

Ένας νέος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός κι αγαπητός επιστήμονας που έδινε ζωή σε εκατοντάδες βρέφη, δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας…Ο Δημήτρης Κακαλέτρης έφυγε πολύ νέος, χτυπημένος από τον καρκίνο. Για 7 ολόκληρους μήνες έδωσε σκληρή και γενναία μάχη χωρίς να εξομολογηθεί σε κανέναν το πρόβλημα της υγείας του,ενώ ως την τελευταία στιγμή ήταν δίπλα σε όλες τις γυναίκες που λάτρευε και με μεράκι «υπηρετούσε».

Δυστυχώς ωστόσο δεν τα κατάφερε και χθες, στη 1.00 τα ξημερώματα, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και χιλιάδες ανθρώπους που τον γνώρισαν μέσω της επιστήμης του.Ο Δημήτρης Κακαλέτρης ήταν παντρεμένος με την Αγγλίδα μαία Kristina Wood και μαζί απέκτησαν δυο γιους, τον Γιώργο, 17 ετών και τον Κωνσταντίνο, 13 ετών. Όλοι όσοι τον γνώρισαν μιλούν μόνο για την καλοσύνη, την ξεχωριστή του προσωπικότητα, το σπάνιο ήθος του, την ανθρωπιά του, το χαμόγελο και την αγάπη του για το λειτούργημα που υπηρετούσε με ήθος και ψυχή.

«Αντιμετωπίζω κάθε γυναίκα σαν την κόρη, την αδερφή, τη σύζυγο, τη μητέρα μου… Κάνω για όλες, αυτό που θα έκανα για εκείνες! Νιώθω υποχρέωσή μου να παρέχω (πέρα από υπεύθυνες-τεκμηριωμένες ιατρικές υπηρεσίες) κατανόηση και φροντίδα, εξατομικευμένη σε κάθε γυναίκα, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια. Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε όλες τις γυναίκες που με τιμούν, με τίμησαν και θα με τιμήσουν, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Για κάθε πρόβλημα, η επιστήμη μας παρέχει τη λύση και όλα αντιμετωπίζονται»… Αυτός ήταν ο Δημήτρης Κακαλέτρης!

Advertisements

 

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε, μετά από δική του επιθυμία, σε στενό οικογενειακό κύκλο σήμερα το πρωί.

“Με πόνο ψυχής σε αποχαιρετούμε αγαπημένε αδελφέ, φίλε και γιατρέ…Θα σε θυμόμαστε πάντα γιατί μας χάρισες ότι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας… Την ίδια τη ζωή”!

Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Kακαλέτρης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Ιατρός.

Advertisements

Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία, στη Μεγάλη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στην παρακολούθηση χαμηλού και υψηλού κινδύνου κυήσεων και στην Γυναικολογική – Χειρουργική.

Εργάστηκε σε πανεπιστημιακά και συνεργαζόμενα με αυτά Γυναικολογικά – Μαιευτικά νοσοκομεία, διεκπεραιώνοντας μεγάλους αριθμούς τοκετών και χειρουργικών – γυναικολογικών επεμβάσεων, κυρίως ενδοσκοπικών.

Το 1995, ως επιμελητής, ξεκίνησε την πρωτοεμφανιζόμενη για την εποχή υποειδικότητα στο Labour Wand Management, Management τοκετού και μαιευτικών επιπλοκών. Εξειδικεύθηκε τόσο στον φυσιολογικό/φυσικό τοκετό, όσο και στις πιο βαριές και επιπλεγμένες καταστάσεις και μαιευτικά επείγοντα περιστατικά, που μπορούν να συμβούν στην κύηση και στον τοκετό.

Παράλληλα, εξειδικεύθηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική (minimal invasive surgery),χειρουργική πυέλου, γυναικολογική ενδοκρινολογία, υπογονιμότητα, ενδομητρίωση, ινομυώματα, κολποσκόπηση και παθολογία τραχήλου.

Το 1998 έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων στο Λονδίνο, μετά από χρόνια θητείας ως επιμελητής στην Αγγλία και μια σειρά γραπτών και προφορικών εξετάσεων. Το Κολλέγιο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την υψηλή εκπαίδευση των Μαιευτήρων – Γυναικολόγων, όχι μόνο όσον αφορά στην επιστημονική κατάρτιση του ιατρού, αλλά και στη σωστή συμπεριφορά του απέναντι στη γυναίκα-μητέρα-ασθενή.

Τα έτη 1998-2002 εργάζεται ως Αν. Διευθυντής στο NHS (Lincoln Comity Hospital) specialist – CCST, αναλαμβάνοντας ως κύρια εργασία του την Αίθουσα Τοκετών και τα Γυναικολογικά Χειρουργεία, προκειμένου να ελαττωθεί η υψηλή τοτε λίστα αναμονής. Τα χρόνια αυτά διεκπεραίωσε έναν απίστευτο αριθμό τοκετών και γυναικολογικών χειρουργείων, με αποτέλεσμα να του αποδοθεί ο τίτλος του Master Surgeon.

Το 2002 επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου και ιδρύει την Athens – HarleyStreet – Gynae Practice στην Βασ.Σοφίας, με σκοπό την υψηλή μέριμνα και φροντίδα για την Ελληνίδα γυναίκα-μητέρα.

Το 2007, μαζί με άλλους κορυφαίους μαιευτήρες γυναικολόγους, αποφασίζουν την ίδρυση του Μαιευτηρίου ΡΕΑ, στα νότια προάστια της Αθήνας. Ένα μαιευτήριο που εμέλλε να γίνει ο “ηγέτης” στον χώρο των ιδιωτικών μαιευτηρίων της Ελλάδας.

Advertisements

Το 2011 του απονέμεται ο τίτλος του Ακόλουθου του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων στο Λονδίνο, τίτλος τον οποίο κατέχουν μόνο 2.000 γυναικολόγοι σε όλον τον κόσμο. Η διάκριση απονέμεται απο το Κολέγιο σε γυναικολόγους που προήγαγαν την επιστήμη και τέχνη της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, με εξαίρετες επιστημονικές διακρίσεις.

Καλό ταξίδι γιατρέ…

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα