Μην χασετε

Πάνος Βλάχος: Η ζωή στην Αμερική και η οικονομική καταστροφή: «Χρειάστηκε να πλύνω μέχρι και πιάτα»

Ο Πάνος Βλάχος αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει μια καριέρα που βρισκόταν σε ανοδική πορεία στην Ελλάδα και να πάει να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Είσαι σχεδόν τρία χρόνια στην Αμερική. Πριν από αυτό έπαιζες σε μια πολύ επιτυχημένη σειρά, το Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, σε ένα ρόλο πολύ δημοφιλή. Μάλιστα συμπρωταγωνιστούσες με την αγαπημένη σου στην κανονική ζωή. Και ξαφνικά αποφασίζεις να φύγεις για Νέα Υόρκη. Σε κάποιον θα ακουγόταν λίγο τρελό που τα άφησες όλα πίσω σε μια τόσο καλή στιγμή στην καριέρα σου. Πώς το αποφάσισες;

Έφυγα γιατί ένιωθα πως θέλω νέα έμπνευση. Κάποιος μπορεί να πηγαίνει στην Αμερική επειδή πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης στον κόσμο και ότι δεν τον χωράει η Ελλάδα. Εγώ πήγα στην Αμερική -που μπορεί να ήταν το Βερολίνο ή το Λονδίνο, απλά έτυχε να είναι η Αμερική- για να γίνω καλύτερος καλλιτέχνης. Να γίνω πιο περίεργος, να ανοίξει το μυαλό μου, να κοντραριστώ με τον καλύτερο εαυτό μου και όχι με άλλους. Μου παίρνεις αυτή τη συνέντευξη επειδή με λένε Πάνο Βλάχο. Αυτή η μαρκίζα, το «Πάνος Βλάχος», αν έμενα στη Μουρμούρα, θα ήταν ίσως μεγαλύτερη. Εγώ, όμως, πιστεύω πως είμαι ένα δοχείο που βγάζει ιστορίες. Αυτό που με προβληματίζει και με έχει οδηγήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου, όπως και καταστροφές, είναι ότι θέλω πάντα να έχω κάτι καινούριο να πω.

Καταστροφές εννοείς οικονομικές;

Advertisements

Βέβαια. Έχεις δει κανέναν να πηγαίνει στην Αμερική παρατώντας μια καριέρα έτοιμη και να μην καταστραφεί; Αν έχεις την άποψη που έχω εγώ για τα πράγματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οικονομικά θα καταστραφείς. Δεν θα καταστραφείς αν κάνεις μπίζνες μέσω του ονόματος σου. Το όνομα μου θα μπορούσε να είναι μπίζνα και να έχω τα κατάλληλα εξώφυλλα, τα κατάλληλα instagram posts με το γκομενάκι μου, να τα τσιμπάω από τα κλαμπ… Μακάρι να μπορούσα να το κάνω, γιατί θα ήμουν οικονομικά ασφαλής. Εγώ πήρα ό,τι χρήματα είχα βγάλει από την τέχνη μου και τα επένδυσα πάλι στην τέχνη μου, στο να κάνω θέατρο στο εξωτερικό, να κάνω μαθήματα στο εξωτερικό, ενώ κανένας ηθοποιός που στην Ελλάδα είναι «επιτυχημένος» δεν τα αφήνει όλα και πάει να κάνει μαθήματα τη στιγμή που η χώρα περνά τεράστια κρίση.

Σε μια συνέντευξη σου πριν από μερικούς μήνες έλεγες ότι δεν ήταν δικό σου όνειρο η Αμερική, αλλά της Ιωάννας.

Ναι. Εγώ αρχικά πήγα να μείνω για λίγο. Είχε, μάλιστα, ανακοινωθεί η συμμετοχή μου στις Όρνιθες του Νίκου Καραθάνου. Το πλάνο ήταν να επιστρέψω το καλοκαίρι. Αλλά βρήκα ατζέντη, έκλεισα μία δουλειά και μετά άλλη. Κι ο ίδιος ο Καραθάνος μου είπε να μείνω και να μη γυρίσω.

Το πρότζεκτ ήταν να βρείτε έναν ατζέντη και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας εκεί;

Advertisements

Θα σου μιλήσω για εμένα. Πήγα εκεί για να εμπνευστώ. Πάντα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό, απλά τα είχε φέρει έτσι η δουλειά που δεν τα είχα καταφέρει. Ήθελα να εξελίξω τον εαυτό μου και η ζωή εκεί ήταν και το όνειρο της Ιωάννας. Το ότι έμεινα και δεν γύρισα στους τρεις μήνες συνέβη επειδή άρχισα να δουλεύω.

Τι δουλειές έκλεισες;

Έκανα αρκετά διαφημιστικά -μία μεγάλη διαφήμιση για τη Nike και άλλη μία για τη Ford , φωτογραφίσεις. Τελικά βρήκα ατζέντη στο Λος Άντζελες, μετακομίσαμε εκεί, πήγαινα σε οντισιόν.

Εκεί έκανες μαθήματα;

Και στη Νέα Υόρκη και στο L.A, έκανα μαθήματα. Για θέατρο, για κάμερα.

Advertisements

Άρα, όταν βρήκες δουλειές, άρχισαν να βγαίνουν και χρήματα.

Δούλευα, αλλά όχι συνεχώς. Δεν πήγαιναν όλα τέλεια. Ο λόγος που είμαι στην Αμερική ακόμα είναι επειδή προκύπτουν, συνεργασίες, κάποια πρότζεκτ υλοποιούνται. Όμως, χρειάστηκε να κάνω κι άλλες δουλειές. Έχω πλύνει μέχρι και πιάτα.

Πηγή: People

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα