Μην χασετε

Νέα καταγγελία από την ηθοποιό Βίκυ Πρωτογεράκη για γνωστό σκηνοθέτη: «Μου ήρθε εμετός όταν μου έδειξε τα γεvvητικά του όργαvα»

Η ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη καταγγέλλει δυο πασίγνωστους σκηνοθέτες της τηλεόρασης για σeξουαλική παρενόχληση.

Μιλώντας στο OPEN TV περιγράφει πώς ο ένας της ζήτησε να περάσει από το κρεβάτι του για να της δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο πώς ο άλλος την αιφνιδίασε με απρεπείς πράξεις.

 

«Στο χώρο μας συνηθίζεται αυτό κατά κόρον από κάποιους ανθρώπους: Να βάζουν μπροστά το προσωπικό τους όφελος και μετά την τέχνη», λέει αρχικά η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Advertisements

Η ίδια αναφέρεται σε σeξουαλική παρενόχληση, αλλά και την ψυχολογική πίεση που είχε υποστεί από δύο πασίγνωστους σκηνοθέτες, με μακρά πορεία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά:

«Ευθαρσώς μου είχε πει, δια τηλεφώνου, ότι ”όποια κοπέλα παίζει σε μένα, στα σίριάλ μου, περνάει και από το κρεβάτι μου”. Και μετά από αυτό βεβαίως του έστειλα δέκα τριαντάφυλλα και ένα γράμμα και τον παρακαλούσα να με απαλλάξει. Με τρόπο ευγενικό».

 

Advertisements

Όπως καταγγέλλει η ηθοποιός έχασε δουλειά, επειδή δεν ενέδωσε σε άσεμνη πρόταση που δέχθηκε από πολύ γνωστό σκηνοθέτη, η οποία είχε συνδυαστεί και με πρόστυχη συμπεριφορά.

«Σκηνοθέτης που υποτίθεται ότι ήτανε και φίλος, δηλαδή τον ήξερα, ξαφνικά μου έκανε μια πρόταση χυδαία. Δηλαδή μου ήρθε εμετός την ώρα που έκανε, αυτό που έκανε: μου έδειξε ας πούμε τα γεvvητικά του όργαvα. Και δεν του απάντησα. Και εντάξει, δεν πήρα ποτέ τον ρόλο», υποστηρίζει η ίδια.

«Εμένα δεν με ενδιέφεραν οι ρόλοι, με ενδιέφερε η αξιοπρέπειά μου, πριν και πάνω από όλα. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που επειδή είχα και το σωσίβιο της δικηγορίας είχα πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο. Ό,τι έχω κάνει, δόξα τω Θεώ, είμαι πολύ περήφανη. Γιατί το έχω κάνει χωρίς να έχω χρησιμοποιήσει πλάγιους τρόπους», σημείωσε παράλληλα η Βίκυ Πρωτογεράκη.

 

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα