Μην χασετε

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε ρίχνει ψυχολογικά – Σε κανέναν

Οι άνθρωποι θα είναι κακοί μαζί σου αν τους το επιτρέψεις. Ίσως να μην είναι πραγματικά κακοί αλλά απλώς να μην έχουν τις καλύτερες προθέσεις για σένα ώστε και πάλι να πληγωθείς.

Μην τους το επιτρέψεις. Μην δώσεις σε κανέναν το προνόμιο να σε ρίξει. Εσύ και μόνο εσύ έχεις τα κλειδιά για την ευτυχία σου.

Επειδή οι άνθρωποι μπορούν και θα προσπαθήσουν να σε πληγώσουν, κάποιες φορές σκόπιμα και άλλες όχι. Είναι επιλογή τους να σε κάνουν να νιώσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο- ότι δεν αξίζεις, ότι είσαι μια αποτυχία. Αλλά είναι επίσης δική σου επιλογή το πώς θα αντιδράσεις. Έχεις την επιλογή να μην κολλήσεις σε αυτό, να μην σε ενοχλήσει.

Έχεις την επιλογή να διαλέξεις πως θα ξοδέψεις τον χρόνο σου. Πρέπει να αποφασίσεις τι αξίζει και τι όχι τον χρόνο σου. Τι θα σε πληγώσει και τι θα σου φέρει την ευτυχία.

Advertisements

Ίσως να ακουστεί κλισέ αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσεις σε ανθρώπους και καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις σαν αποτυχία. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσεις με ανθρώπους που προφανώς δεν θέλεις να είναι στην ζωή σου. Αυτό δεν είναι κατανόηση και αγάπη- είναι κακοποίηση και αυτό-σαμποτάζ.

Άφησε αυτούς που δεν εξυπηρετούν το καλό σου. Δεν έχεις ευθύνη για τις πράξεις και την φύση τους. Έχεις την ευθύνη μόνο για τις δικές σου πράξεις και σκέψεις- το τι επιτρέπεις στην ζωή σου, τι σκέφτεσαι, τι λυπάσαι…

Κανείς δεν μπορεί να σε πληγώσει και να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα χωρίς την συγκατάθεση σου. Μερικές φορές πρέπει να αναρωτηθείς: «Αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου;»

Επειδή το θέμα είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας είναι αυτοί που διαμορφώνουν το άτομο που είμαστε. Γι αυτό είναι σημαντικό να περιβάλλεσαι από καλούς και θετικούς ανθρώπους. Ανθρώπους που σε ανεβάζουν και σε εμπνέουν για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Εν τέλει, όλοι είμαστε άνθρωποι. Είμαστε ευαίσθητα ανθρώπινα όντα αλλά είμαστε επίσης άτομα που πάντα επιθυμούμε κάτι. Είμαι άτομα που αποφασίζουμε να σηκωθούμε όταν η ζωή μας ρίχνει.

Advertisements

Οπότε, μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις πως δεν αξίζεις. Οι άνθρωποι που είναι κακοί μαζί σου το κάνουν συνήθως επειδή τους λείπει κάτι που εσύ έχεις. Να προσέχεις τους θυμωμένους ανθρώπους και το από πού προέρχεται ο θυμός τους. Αν προκαλείται από ζήλεια φύγε μακριά τους και μην επιτρέψεις στην αρνητικότητα τους να σε καθοδηγήσει.

Όταν αποφασίσεις να εγκαταλείψεις όλα όσα δεν σε βοηθούν, η ζωή σου θα γίνει πιο φωτεινή. Θα αισθανθείς μια χαρά και μια ζωντάνια που δεν έχεις ξανανιώσει. Και περισσότερη χαρά είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος.

Μαγεία Τ

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα