Μην χασετε

Μείωσε στο μισό τις θερμίδες της αγαπημένης σου μακαρονάδας με το πιο δημοφιλές τρικ

Οι ζεστές, ζουμερές μακαρονάδες με τις πικάντικες σάλτσες είναι ο πειρασμός στον οποίο καμιά μας δεν μπορεί να μην υποκύψει.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, τα μακαρόνια –για να ακριβολογούμε η έλλειψή τους- αποτελούν το νούμερο ένα «πρόβλημα» για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία αυστηρή διατροφή προκειμένου να απαλλαγούν από το περιττό βάρους, καθώς μιλάμε για μία εξαιρετικά εθιστική τροφή.

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι να προσθέτουμε στα μακαρόνια μας μεγάλες ποσότητες λιπαρών τυριών και σάλτσες, τα οποία μετατρέπουν το πιάτο μας σε θερμιδική βόμβα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, τα μακαρόνια είναι –ως υδατάνθρακας- από τη φύση τους παχυντικά. Κάτι που οφείλεται στο γεγονός πως όταν οι υδατάνθρακες μεταβολίζονται ανεβάζουν πολύ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Advertisements

Σε αυτή τους ακριβώς την ιδιότητα στηρίζεται το εξαιρετικά δημοφιλές τρικ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο υπόσχεται να μειώσει τις θερμίδες της αγαπημένης σου μακαρονάδας. Και χωρίς καν να στερηθείς τα τυριά και τα υπόλοιπα «ένοχα» συστατικά που περιλαμβάνει το πιάτο σου.

Πώς μπορείς να κάνεις τη μακαρονάδα σου light; Με το να μην τη φας ζεστή, με το που βράσουν τα μακαρόνια! Για την ακρίβεια, με το να τη φας αφού πρώτα… παγώσει. Δεν ακούγεται και πολύ δελεαστικό, σωστά;

Πιθανότατα θα αλλάξεις γνώμη όταν μάθεις πως όταν οι υδατάνθρακες αυτού του τύπου παγώσουν μετατρέπονται σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο απελευθερώνει σαφώς λιγότερη γλυκόζη, με το ποσοστό της μείωσης αυτής να ανέρχεται στο 50%.

Αν η ιδέα εξακολουθεί να μην σου φαίνεται καλή, τι θα έλεγες με την πληροφορία πως όταν τα μακαρόνια παγώσουν και ξαναζεσταθούν αντιμετωπίζονται από τον οργανισμό μας περισσότερο σαν φυτικές ίνες παρά ως… υδατάνθρακας;

Να που τελικά η ιδέα της λιγότερο φρέσκιας μακαρονάδας δεν είναι και τόσο άσχημη…

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα