Μην χασετε

Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός – Η ανακοίνωση της οικογένειας του

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στα πατρογονικά εδάφη, στο χωριό Γαλατάς Χανίων.

 

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό

Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
Και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ
Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Advertisements

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000

 

Εν τω μεταξύ με αναφορά στον θάνατο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κηρύσσοντας παράλληλα τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο πρωθυπουργός, ξεκίνησε λέγοντας πως η συνεδρίαση του υπουργικού επισκιάζεται από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. «Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός», κάνοντας αναφορά στον Κωστή Παλαμά. Συνέχισε δε λέγοντας πως «μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης είπε πως με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

 

Από protothema.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα