Μην χασετε

Μάκης Χριστοδουλόπουλος: H τσιγγάνικη καταγωγή, o αρραβώνας στα 16, η απαγόρευση στις πίστες και η άδικη μoίρα

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1948 στην Αμαλιάδα. Έμαθε από μικρός να παίζει κιθάρα και κλαρίνο και άρχισε να τραγουδάει. Ποτέ δεν έκρυψε την τσιγγάνικη καταγωγή του, ούτε και ντράπηκε να δηλώσει ότι είναι τσιγγάνος.

Της: Έπη Τρίμη

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε τραγουδώντας δημοτικά τραγούδια σε κέντρα και πανηγύρια, όπου τον ανακάλυψε ο Βασίλης Σαλέας και τον πήρε μαζί του. Μαζί δημιούργησαν αρκετό υλικό. Το 1984 ο καλλιτέχνης συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στα «Στέφανα» και «Πληγωμένο χελιδόνι».

Advertisements

Ο Χριστοδουλόπουλος έχει τραγουδήσει τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, Βασίλη Σαλέα, Γιάννη Πάριου, Στέλιου Περπινιάδη, Τάκη Σούκα, Θεόδωρο Καμπουρίδη όπως και έχει γράψει τραγούδια για τη Γλυκερία, Νίκο Παπάζογλου, Βασίλη Μαργαρίτη μεταξύ άλλων. Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια «Παντρεμένοι κι οι δυο» και «Μελαχρινάκι».

 

Advertisements

Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Η Ελλάδα με αγά­πησε από το «Παντρεμένοι κι οι δυο»… Δεν θα τους προδώσω ποτέ, οπότε παίρνω τώρα το συμβόλαιο και φεύγω. «Όχι, Μάκη μου, ό,τι θέλεις, από εδώ και πέρα θα πας όπου θέλεις». Τότε κοιμόμουν πολλές ώρες το μεσημέρι, δεν κάπνιζα, δεν ήμουν ποτέ μεθυσμένος, δεν έπινα. Μετά κάναμε τα παιδιά, είχα­με υποχρεώσεις, χάσαμε ανθρώπους από τη ζωή, «έφυγαν» πολύ νέοι, κι αυτό με πλήγωσε πάρα πολύ, αλλά ο Θεός ξέρει. Αν έχω κάνει κάτι, έπρε­πε να το κάνει σ’ εμένα και όχι σε αυτούς. Μόλις έβγαλα το «Απορώ», του Γιάννη Πάριου, με πήραν τηλέφωνο να πάω να τραγουδήσω σ’ ένα μαγαζί με παπιγιόν και τέτοια, για να τραγουδάω άλλου είδους τραγούδια… «χαιρετισμούς»… Αυτό είπα σ’ ένα με­γάλο πιανίστα.Όταν τραγουδάω, δεν με πειράζει να μου πε­τάνε λουλούδια, πιάτα όχι, απαγορεύονται. Εμείς, οι λαϊκοί τραγουδιστές, το κάνουμε με την ψυχή μας, να το βλέπει ο κόσμος».

Ο αρραβώνας στα 16

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος αποκάλυψε ότι αρραβωνιάστηκε σε ηλικία 16 ετών. «Με είχαν αρραβωνιάσει με τη γυναίκα μου. Επειδή εγώ ήμουν στο πάλκο, αλλά δεν τραγουδούσα, ήμουν μουσικός δεν ήθελαν να τη δώσουν την Αναστασία σε μένα. Την έκλεψα και έφυγα! Ήμασταν αρραβωνιασμένοι αλλά δεν μου την έδιναν!»

Δεν φοβάμαι καθόλου το θάνατο

«Έζησα και δεν φοβάμαι καθόλου το θάνατο. Δεν είχα ποτέ κάποιο μεγάλο φόβο. Δεν φοβάμαι ποτέ, κανέναν, γιατί δεν πειράζω κανέναν. Τα χρόνια που έρχονται είναι πολύ άσχημα, να το θυμηθείς. Έχω περάσει δυσκολίες, αλλά είμαι άνθρωπος που αν μου φωνάζει κάποιος: «Μακούλη, έλα να πιούμε να κρασί» θα σταματήσω, θα κατέβω από το αυτοκίνητο και θα πάω. Το σκοπό μου τον έχω κάνει. Όταν δεν θα μπορέσω να τραγουδήσω, θα σταματήσω», έχει εξομολογηθεί ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

 

Τα σκληρά χτυπήματα της μοίρας

Το πρώτο χτύπημα για τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο ήρθε με την αυτοκτονία του γαμπρού του, Ανδρέα Παπαδόπουλου. Ο Ανδρέας ήταν ένας άνθρωπος υπεύθυνος και πολύ τυχερός στην ζωή του, ενώ σχεδόν όλες του οι επαγγελματικές επιλογές ήταν επιτυχημένες. Κάποια στιγμή ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος του ανέθεσε την διεύθυνση του κέντρου «Γέφυρα». Εκείνος όμως λόγω ενός κακού deal έχασε το κέντρο. Ήταν ένας πολύ υπεύθυνος άνθρωπος, χαρούμενος και φιλότιμος. Δεν άντεξε τις τύψεις καθώς ένιωθε ένοχος για την απώλεια του κέντρου και αυτοκτόνησε.

Advertisements

Το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο ήρθε από τον γιο του Γιώργο. Ένας νέος πολυτάλαντος και με τα χαρίσματα του πατέρα του. Σχεδόν πάντα εμφανιζόντουσαν μαζί και αυτό ήταν κάτι που ο Γιώργος το είχε κερδίσει επάξια. Η συμπεριφορά του όμως είχε αρχίσει να αλλάζει όταν έμπλεξε με κακές παρέες. Αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην οικογένειά του, καθώς οι σχέσεις τους έχουν ψυχρανθεί και τα παιδιά του μένουν πλέον μόνιμα με τον παππού τους.

Το τρίτο χτύπημα ήταν ο πλειστηριασμός από την τράπεζα Eurobank στο σπίτι του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου στις Νέα Κηφισιά, για χρέη του ιδίου, της αδελφής του και της συζύγου του. Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2017.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα