Μην χασετε

Δράμα: 11 «νταήδες» έδεσαν και λήστεψαν γριούλα

Γνώριζαν για το «κομπόδεμα» στο σπίτι της και την παρακολουθούσαν καιρό – Ο ένας βρίσκεται ήδη στις φυλακές ενώ άλλοι οκτώ έχουν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν

 

Και στο… Φορτ Νοξ να ήθελαν να εισβάλουν έντεκα κακοποιοί, δεν πήγαιναν τόσο οργανωμένα ξανά και ξανά στον οικισμό της Δράμας όπου βρίσκεται το σπίτι μιας ηλικιωμένης την οποία σχεδίαζαν να ληστέψουν! Ούτε λίγο ούτε πολύ, έφτασαν πέντε (!) φορές εκεί για να κάνουν κατόπτευση, πριν εισβάλουν την έκτη φορά και την δέσουν σαν… σαλάμι!

Η ληστεία είχε γίνει τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου του 2019 και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, πέντε αλλοδαποί και ένας ακόμη αγνώστων στοιχείων

Οι δυο από τους «νταήδες» τρύπωσαν στο σπίτι της ανυποψίαστης γριούλας παραβιάζοντας μια μπαλκονόπορτα, την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, την φίμωσαν και την έδεσαν με ταινία σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τα δωμάτια, άρπαξαν 650 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν σταμάτησαν τις έρευνες και, 17 μήνες μετά, εξιχνίασαν την υπόθεση. Όπως διαπίστωσαν, ένας από τους δράστες εκμαίευσε από το συγγενικό περιβάλλον της ηλικιωμένης την πληροφορία ότι είχε γερό κομπόδεμα και τιμαλφή και την μετέφερε διαδοχικά σε τέσσερις άλλους, τρεις από τους οποίους σχεδίασαν την ληστεία με τη βοήθεια και των υπολοίπων!

Advertisements

Σε βάρος και των έντεκα σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Μάλιστα, ένας από τους Έλληνες κρατείται ήδη στις φυλακές, ενώ από τους υπόλοιπους δέκα οι οκτώ έχουν απασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα