Μην χασετε

Διακόσμηση Καθιστικού: 6 ιδέες για να το οργανώσετε χωρίς να είναι στο επίκεντρο η τηλεόραση

Στη σύγχρονη εποχή υπάρχει η τάση να οργανώνονται τα καθιστικά έχοντας ένα και μοναδικό πράγμα στο μυαλό: να βλέπουν όλοι – όπου και αν κάθονται – την τηλεόραση.

Advertisements

Η τηλεόραση, όμως, στερεί κάτι πολύ σημαντικό που οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν τα παλαιότερα χρόνια: την συζήτηση. Γι’ αυτό κι εμείς θα σας δώσουμε ιδέες για το πώς μπορείτε να οργανώσετε ένα καθιστικό χωρίς τηλεόραση, ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε και να συζητάτε μακριά από τον θόρυβο της τεχνολογίας.

Ένας γωνιακός καναπές με ένα coffee table που θα ταιριάζει στις διαστάσεις του είναι μια πολύ καλή ιδέα για να οργανώσετε το καθιστικό σας. Βάλτε ένα χαλί ή μια μοκέτα για να δώσετε ζεστασιά στον χώρο και διακοσμήστε το coffee table με κεριά που θα συμβάλουν στον απαλό φωτισμό και θα δώσουν μια έξτρα πινελιά χαλάρωσης.

Βάλτε ένα χαλί ή μια μοκέτα για να δώσετε ζεστασιά στον χώρο.

 

Οργανώστε το καθιστικό σας μπροστά από το τζάκι με ένα καναπέ, ένα coffee table, πολυθρόνες και μαξιλάρες. Οι υφές του χαλιού και άλλων υφασμάτων θα σας χαρίσουν το στιλ και την άνεση που χρειάζεστε για να συζητάτε με τους αγαπημένους ανθρώπους γύρω από τη φωτιά.

Οργανώστε το καθιστικό σας μπροστά από το τζάκι.

 

Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο, οριοθετήστε το τοποθετώντας μία μοκέτα. Ένα στρογγυλό τραπεζάκι στο κέντρο είναι αρκετό για να σας καθοδηγήσει και να τοποθετήσετε γύρω του έναν γωνιακό καναπέ και μερικές καρέκλες. Στο συγκεκριμένο καθιστικό, το χρώμα δίνει χαρακτήρα και η φωτιστική εγκατάσταση κομψότητα και στιλ.

Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο, οριοθετήστε το τοποθετώντας μία μοκέτα.

 

Το καθιστικό της παρακάτω φωτογραφίας είναι φωτεινό και παράλληλα πολύ ζεστό. Στο κέντρο δεν έχει τοποθετηθεί ένα και μοναδικό coffee table, αλλά δύο μικρότερα, που μαζί με ένα καλάθι φτιάχνουν μια πολύ όμορφη σύνθεση. Ο καναπές με το γούνινο ύφασμα, η πολυθρόνα και το πουφ δημιουργούν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, ιδανικό για να χαλαρώσετε με φίλους και να κάνετε τις αγαπημένες σας συζητήσεις.

Advertisements
Ένα καθιστικό φωτεινό και παράλληλα πολύ ζεστό.

 

Άλλο ένα πανέμορφο καθιστικό. Το λευκό επικρατεί στους τοίχους, ωστόσο το τζάκι και το ξύλινο μπαούλο – coffee table δίνουν μια γήινη και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο. Οι λευκές, άνετες πολυθρόνες και ο καναπές είναι όλα τοποθετημένα γύρω από το μπαούλο δημιουργώντας έτσι ένα καθιστικό που είναι ιδανικό για ανθρώπινη επαφή, χωρίς τον θόρυβο της τηλεόρασης.

Το τζάκι και το ξύλινο μπαούλο – coffee table δίνουν μια γήινη και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο.

 

Το καθιστικό της παρακάτω φωτογραφίας, αντί για τηλεόραση, έχει στο επίκεντρο ένα παράθυρο γύρω από το οποίο υπάρχει μια μεγάλη μπλε βιβλιοθήκη που συνδυάζεται αρμονικά με την μπλε μοκέτα. Ένα τετράγωνο coffee table είναι τοποθετημένο στο κέντρο και γύρω του βρίσκονται σε απόλυτη γεωμετρία ένας καναπές, πολυθρόνες και μικρά σκαμπό. Ο χώρος κάτω από το παράθυρο δεν μένει ανεκμετάλλευτος, καθώς έχει δημιουργηθεί και εκεί ένας μικρός καναπές  για όσους προτιμούν να «ταξιδεύουν» στη… φύση!

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα