Μην χασετε

Δίκη Τοπαλούδη: «Δεν έγινε ßιασμoς, πήγε με τη θέλησή της», λέει ο πατέρας του Ροδίτη – «Δεν άκουσα τίποτα», είπε η γιαγιά του

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση του βιaσμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, είχε την απόλυτη στήριξη της γιαγιάς και του πατέρα του.

Advertisements

Να τονιστεί ότι η γιαγιά του 23χρονου βρισκόταν στον ισόγειο όροφο του σπιτιού που βασανίστηκε και βιaστηκε η 19χρονη φοιτήτρια, κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι είναι απόλυτα βέβαιη για την αθωότητα του εγγονού της.

 

Όπως υποστήριξε δεν άκουσε απολύτως τίποτα από όσα έγιναν στο σπίτι το επίμαχο βράδυ, εκτός από τον ήχο από το φορτηγάκι όταν πήγαν στο εξοχικό οι δύο κατηγορούμενοι με την φοιτήτρια.

Ανέφερε ότι κατά την μια τα ξημερώματα άκουσε το φορτηγάκι του εγγονού της, τον άκουσε να φωνάζει τον συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής και μαζί τους άκουσε και μία γυναικεία φωνή. Σύμφωνα με την κατάθεσή της στο δικαστήριο, άκουσε την παρέα να γελά καθώς μπήκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

«Έκτοτε δεν άκουσα τίποτα» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε: «Μακάρι να είχα ακούσει, θα ξύπναγα τον γιο μου και θα ανεβαίναμε επάνω».   «Εμένα μου είπε πως δεν έκανε τίποτα κι εγώ τον πιστεύω, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

«Δεν έγινε βιaσμός, πήγε με τη θέλησή της»  

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου, ο οποίος είπε πως ο γιος του «είχε μπλέξει μα τα ναρκωτικά από το Λύκειο» και πως ήταν άβουλος και «τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι παρέες του» ενώ τόνισε πως «βιaσμός δεν υπάρχει».

Ο πατέρας του 23χρονου δήλωσε βέβαιος πως «βιaσμός δεν υπάρχει, γιατί δεν βιaσανε τη κοπέλα…το ξέρω από τον γιο μου. Δεν έγινε βιaσμός, πήγε με τη θέλησή της» και πως ο 23χρονος, «ούτε την σκότωσε ούτε την πείραξε».

Advertisements

Ο μάρτυρας ξεκίνησε να καταθέτει αφού απομακρύνθηκε από την αίθουσα ο γιος του, καθώς ο κατηγορούμενος άρχισε να τον βρίζει μόλις τον είδε να ανεβαίνει στο βήμα.   Στην κατάθεσή του, ο πατέρας αναφέρθηκε σε ιστορικό προβλημάτων του γιου του, λέγοντας πως «είχε εμμονές» και πως επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών από το Λύκειο. «Τον στείλαμε τρεις φορές στο ΚΕΘΕΑ για αποτοξίνωση» είπε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο γιος του μέχρι το καλοκαίρι του 2018 «ήταν καθαρός» αλλά μετά «ξανάμπλεξε». «Τους τελευταίους μήνες πριν τη δολοφονία, τον έστειλα σε ψυχολόγο και ψυχίατρο γιατί μου έλεγε ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις. Όσο έπαιρνε τα φάρμακα που του έδωσε ο γιατρός, ήταν καλύτερα».

Η εισαγγελέας, επικαλούμενη πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε για την κατάσταση του 23χρονου, τόνισε στον μάρτυρα, πως σε αυτήν αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι, αλλά προσποιείται.. Κοινώς, μας δουλεύει» είπε η εισαγγελέας.   Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.

Πηγη

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα