Μην χασετε

Γιάννης Απέργης: «Είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους»

Ο Γιάννης Απέργης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Pop Up και τη Χριστιάνα Κοχλατζή, όπου εξήγησε πώς πέτυχε τους στόχους του, ενώ μίλησε και για την αλβανική του καταγωγή, αλλά και ένα ρατσιστικό περιστατικό που του είχε συμβεί.

Advertisements

 

«Πρέπει να βλέπεις μόνο το στόχο, είσαι ένας βράχος που πέφτει και τα παίρνει όλα μαζί του. Έτσι ακριβώς πρέπει να νιώθεις. Είχα γράψει στο ταβάνι “Γιάννη, μπορείς! Είσαι ο καλύτερος”, ήθελα να το βλέπω. Οι μισές ακροάσεις των σκηνοθετών είναι ψεύτικες, έχουν αποφασίσει από πριν ποιους θα πάρουν», είπε αρχικά ο Γιάννης Απέργης.

 

Ο Γιάννης Απέργης πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους, αλλά υπάρχει και μια δικαιολογία. Δηλαδή, αν ήσουν Ιταλός θα έβγαινες να το πεις κατευθείαν; Τι έχει ο Ιταλός και τι δεν έχει ο Αλβανός; Φυσικά και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος κάποιων ανεγκέφαλων, αλλά δεν με αφορά κιόλας. Εγώ είμαι άλλο και το δείχνω κάθε μέρα με τη στάση μου προς τους συνανθρώπους μου, με τη δουλειά μου, με την αφοσίωσή μου».

«Φυσικά και πρέπει να πεις από πού είσαι, δεν είναι ντροπή. Το διαφορετικό πάντα το δείχνουμε με το χέρι, πάντα το κάνουμε στην άκρη, στο περιθώριο. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να είμαστε αγαπημένοι σε αυτά τα Βαλκάνια που είναι πάρα πολλές χώρες και πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ρήγα Φεραίου, όλοι μαζί. Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί στα βόρεια προάστια, το αφεντικό μου μού έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς πελάτες», είπε ο Γιάννης Απέργης.

 

 

Advertisements

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα