Μην χασετε

Άλκης Βατόπoυλoς: Nα γίνει συνήθεια η μάσκα γιατί μετά το κoρoνοϊό μπορεί να έρθει άλλος ιός

Θα μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες αρκετά χρόνια, αν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, αλλά ίσως όχι για να αντιμετωπίσουμε μόνο τον κορωνοϊό!

Τη συγκλονιστική αλλά ξεκάθαρη προειδοποίηση απηύθυνε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Άλκης Βατόπουλος, ο οποίος συνέστησε στους πολίτες να συνηθίσουν τη χρήση της μάσκας. «Και ο Covid-19 να φύγει, μπορεί να έρθει κάτι άλλο σε δύο τρία χρόνια! Πρέπει να μπει στη ζωή μας ένας τρόπος υγιεινής, που περιλαμβάνει και τη μάσκα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαστάσεις που ενδέχεται να λάβει η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. «Στόχος είναι να καταφέρουμε να ελαττώσουμε τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάθε μέτρο λαμβάνεται γι’ αυτόν τον σκοπό. Όσο περισσότερο πειθαρχήσει ο κόσμος τόσο θα μειωθεί η πιθανότητα ενός νέου lockdown» ανέφερε και απηύθυνε έκκληση σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να φορούν μάσκες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποια θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει μέτρα. Αν δεν είχαν ως τώρα επιβληθεί οι αναγκαίοι περιορισμοί, θα είχαμε χιλιάδες κρούσματα. Το ότι έχουμε τον αριθμό που έχουμε τώρα μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία», είπε σχετικά με την αποδοτικότητα των μέτρων.

Advertisements

Αναφερόμενος, τέλος, στα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορα σχολεία της χώρας λίγες μόνο ημέρες μετά το άνοιγμά τους, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για μολύνσεις που έγιναν εντός των αιθουσών. «Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν περισσότερες σχολικές τάξεις και μικρότερα τμήματα. Άρα, ο σχεδιασμός έγινε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν» κατέληξε.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα