Μαστιχωτά και μοσχομυριστά τσουρεκάκια με γέμιση σοκολάτας, που ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ και αποτελούν ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας!
από τη food blogger Mrs Olivespoon
Υλικά:
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 10 γρ.μαγιά ξηρή
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- 70 ml ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 150 γρ.καστανή ζάχαρη
- 4γρ. baking powder
- 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 940 γρ.αλεύρι γ.ο.χ (1 κιλό)
- 30 γρ.γάλα εβαπορέ
- 150 γρ. άλειμμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και μια κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα, ένα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαφρώς κολώδη ζύμη.
- Λαδώνουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 90-100 γραμμαρίων.
- Πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια και τα διπλώνουμε σε σαλιγκάρια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
- Για να βάλουμε την σοκολάτα μέσα, ανοίγουμε ένα μπαλάκι ζύμης με το πλάστη και απλώνουμε μια δόση άλειμμα σοκολάτας.
- Τυλίγουμε σε ρολάκι και μετά σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Αλείφουμε με το εβαπορέ τα τσουρέκια μας και τοποθετούμε στη μεσαία θέση του φούρνου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε!
από τη food blogger Mrs Olivespoon
Advertisements
Advertisements