Η φασολάδα, αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά. Πέρα από τον κλασικό τρόπο όμως, μπορείτε να την φτιάξετε προσθέτοντας μπέικον και λουκάνικο.
Θα φτάσετε την γεύση σε άλλα επίπεδα. Η καλύτερη επιλογή για τις χειμωνιάτικες ημέρες. Άκρως χορταστική.
Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
- 1 κλαράκι θυμάρι
- 3 καρότα, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. λουκάνικα, κομμένα
- 150 γρ. μπέικον, σε ψιλοκομμένες φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2-3 κλωνάρια σέλινο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό φασόλια, ξερά
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 250 γρ. ντομάτα, τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά, βάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μαλακώσουν.
- Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, δηλαδή τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο, την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
- Τηγανίζουμε το μπέικον και τα λουκάνικα με ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο τους στη φασολάδα, πριν τελειώσει το βράσιμό της (αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).
- Αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμό της και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Advertisements
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε την φασολάδα με ρέγκες ψητές, ελιές και λακέρδα.
Advertisements