Μην χασετε

Σήμερα μαγειρεύουμε πικάντικο κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού: Ένα γευστικό και υγιεινό πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσετε

Υπέροχο πικάντικο κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού. Ένα πεντανόστιμο, αν και ελαφρύ πιάτο για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι σας. Μια εύκολη συνταγή για ένα γευστικό, υγιεινό και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσετε. Συνοδέψτε το με πουρέ (ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας) και απολαύστε το γαρνιρισμένο με λίγο ακόμα γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλέυρι
  • 2 κ.γ. «Νοστιμιά» Maggi, διαλυμένα σε 1 λίτρο νερό  (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά + λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις μπουκιές κοτόπουλου, το σκόρδο σε σκόνη, τη πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας.
  2. Ζεσταίνετε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε (σε 2-3 δόσεις) το κοτόπουλο για 3 λ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε, με τρυπητή κουτάλα, από τη κατσαρόλα το κοτόπουλο και το μεταφέρετε σε πιατέλα.
  3. Ρίχνετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην ίδια ζεστή κατσαρόλα και μόλις ζεσταθούν, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε για 4-5 λ, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.Τα σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγη ώρα ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Καθώς ανακατεύετε, απομακρύνετε από τον πάτο της κατσαρόλας τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
  4. Κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο της κατσαρόλας και ρίχνετε εκεί τις 2 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά. Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου (μαζί με τα υγρά του) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 40-45 λ ακόμα, μέχρι να μειωθεί αρκετά η ποσότητα της σάλτσας και να πυκνώσει. Τέλος, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
  6. Μόλις «δέσει» η σάλτσα, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με πουρέ ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας. Γαρνίρετε με 1 κ.σ. γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα