Μην χασετε

Πως θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον και τριμμένα τυριά

Πεντανόστιμο σουφλέ με πέννες ή βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό επιλογής σας, με ψιλοκομμένο μπέικον και τριμμένα τυριά. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων, γευστικότατο και χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Απολαύστε το σκέτο ή σαν συνοδευτικό με τα μπιφτέκια ή τη μπριζόλα σας. Δοκιμάστε το!!!

Advertisements

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό πέννες ή βίδες
  • 7 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένα (όχι τριμμένα)
  • 120 γρ. γραβιέρα επιλογής σας, τριμμένη
  • 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 120 γρ. πεκορινο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος light
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι ψιλό και χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε το ζυμαρικό σας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με 1-1½ κ.σ. χοντρό αλάτι, σε υψηλή θερμοκρασία και το βράζετε, ανακατεύοντας συχνά, 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα ψηθεί και στο φούρνο. Στη συνέχεια το σουρώνετε, το περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύετε απαλά και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, όσο βράζει το ζυμαρικό σας, ρίχνετε σε ένα τηγάνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε το μπέικον, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 3-4 λ ή μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικο χαρτί κουζίνας.
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, τα κρεμμύδια για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ/λεκάνη ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα τριμμένων τυριών, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε το σουρωμένο ζυμαρικό σας, το σοταρισμένο μπέικον και κρεμμύδια και ανακατεύετε απαλά να αναμιχθούν ομοιόμορφα.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα από το μπολ σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, το στρώνετε ομοιόμορφα και από πάνω πασπαλίζετε την υπόλοιπη μισή ποσότητα τριμμένων τυριών. Ψήνετε το σουφλέ σας σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει το τυρί στην επιφάνειά του.
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 6-7 λ να σταθεί και μετά το σερβίρετε ζεστό ως έχει με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα ή ως συνοδευτικό με ψητό κοτόπουλο, ή μπριζόλα ή μπιφτέκια. Καλή σας όρεξη!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα