Μην χασετε

Σήμερα μαγειρεύουμε κρεμώδη βελουτέ μανιταρόσουπα – Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

Ανακάλυψε τις συνταγές μας για υπέροχα χριστουγεννιάτικα πιάτα, όχι μόνο για τη μέρα των Χριστουγέννων, αλλά και για όλο το χειμώνα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά πιάτα, όπως είναι η μανιταρόσουπα, ειδικά σε κρεμώδη βελουτέ εκδοχή, που αποτελούν το ιδανικό ορεκτικό σε ένα όμορφο εορταστικό τραπέζι.

Ακόμα και αν κάποιος δεν αγαπά ιδιαίτερα τα μανιτάρια, θα τιμήσει δεόντως αυτό το πιάτο, αφού η γεύση τους είναι πολύ πιο διακριτική. Διακόσμησέ την με κάποιο από τα βότανα που έχεις στο σπίτι (π.χ βασιλικό ή δυόσμο) και πρόσφερε ένα αρκετά απλό, αλλά γευστικότατο ορεκτικό. Θα το λατρέψεις εξίσου τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 240 γραμ. μανιταριών από διαφορετικά είδη
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 470 ml νερού με 1 διαλυμένο κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 120 ml γάλα
  • Φρέσκο τριμμένο αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, καθάρισε καλά και κόψε τα μανιτάρια.
2. Τηγάνισε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο και το λάδι για δύο λεπτά.
3. Πρόσθεσε τα μανιτάρια στο τηγάνι και άφησέ τα όλα μαζί για περίπου τέσσερα λεπτά.
4. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι.
5. Πρόσθεσε μισό μίγμα του ζωμού από κοτόπουλο, ανακάτευε καλά ‘ξύνοντας’ το αλεύρι που έχει μείνει στον πάτο του τηγανιού ώστε να ανέβει προς τα πάνω.
6. Συνέχισε να ανακατεύεις προσθέτοντας το μισό γάλα και μετά πρόσθετε εναλλάξ το υπόλοιπο γάλα και το υπόλοιπο μίγμα νερού με το ζωμό.
7. Βάλε αρκετό πιπέρι και άφησέ το να σιγοβράζει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μπορείς να το συνοδεύσεις με κρουτόν ή ξεροψημένο ψωμί.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα