Μην χασετε

Πως θα φτιάξετε νηστίσιμο κορμός σοκολάτας με ταχίνι – Το αγαπημένο γλυκό για όλες τις περιστάσεις

Ένας λαχταριστός σοκολατένιος κορμός με ταχίνι και μέλι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα αγαπημένο, μικρών και μεγάλων, γλύκισμα που θα απολαύσετε τις όλες τις εποχές, σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας αλλά και στις μέρες νηστείας για να μη στερηθείτε την αγαπημένη σας σοκολάτα. Δοκιμάστε τον!

Advertisements

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή αν νηστεύετε “Digestive (κλασικά) ή άλλα μπισκότα ή κουλουράκια νηστίσιμα δικής σας παρασκευής, κομμένα σε κομματάκια
  • 60 γρ. αμύγδαλα αποφλειωμένα, κομμένα στη μέση
  • 40 γρ. φουντούκια κατά προτίμηση καβουρδισμένα, κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε το μέλι σε ένα κατσαρόλι και το ζεσταίνετε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά (με προσοχή να μη ξεπεράσει τους 45 βαθμούς). Το μεταφέρετε σε ένα μπολ, ρίχνετε και το ταχίνι και τα ανακατεύετε για λίγο να ενσωματωθούν φροντίζοντας να μην τα ανακατέψετε πολύ γιατί θα σφίξει το μείγμα.
  2. Παράλληλα έχετε βάλει σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας να λιώνουν και μόλις λιώσουν καλά και έχετε μια λεία σοκολατένια ρευστή κρέμα την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με το μείγμα ταχίνι-μέλι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  3. Αμέσως και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  4. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και τη τυλίγετε προσεκτικά κάνοντάς τη ρολό. Από πάνω τυλίγετε τη λαδόκολλα με το γλυκό με μια μεμβράνη και βάζετε το κορμό σας στη κατάψυξη για 5-6 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Μετά τον κόβετε σε φέτες και τον σερβίρετε.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα