Μην χασετε

Πως να φτιάξετε πεντανόστιμα τραγανά μπισκότα αμυγδάλου

Ναι, αγαπάμε τα αμύγδαλα. Ειδικά τώρα, που είμαστε σπίτι και θέλουμε κάτι να τσιμπήσουμε. Κάθε μέρα. Όλη μέρα. Για αυτό, σήμερα ετοιμάζουμε αυτά τα τραγανιστά μπισκότα από αμυγδάλου.

Συστατικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. του γλυκού baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι αποφλοιωμένα αμύγδαλα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι με την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο με την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρείς από την φωτιά το μείγμα, ανακατεύεις για να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνεις να κρυώσει για 15 λεπτά.
  • Ρίχνεις το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά στο κατσαρολάκι και ανακατεύεις με μια κουτάλα μέχρι να γίνουν ζυμάρι.
  • Προσθέτεις και τα αμύγδαλα ολόκληρα και ανακατεύεις, μέχρι να ενσωματωθούν στο ζυμάρι.
  • Αλείφεις ελαφρώς με βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις και έπειτα απλώνεις την ζύμη στο ταψί, με στόχο να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα.
  • Καλύπτεις το ταψί με μεμβράνη, πιέζοντάς την πάνω στην ζύμη και την αφήνεις στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Αφού περάσει η ώρα, κόβεις την ζύμη σε τέσσερα ίσα κομμάτια και έπειτα κάθε κομμάτι σε στρογγυλές φέτες.
  • Απλώνεις τα μπισκότα σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνεις για περίπου 10 λεπτά, τα γυρνάς από την άλλη και συνεχίζεις για άλλα 7 – 8 λεπτά.
  • Μεταφέρεις τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνεις την διαδικασία με όση ζύμη σου έχει περισσέψει.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα