Μην χασετε

Πως να φτιάξετε λαχταριστό cheesecake με φρούτα του δάσους

Φτιάξτε το αγαπημένο σας cheesecake ψυγείου με βελούδινη κρέμα, φράουλες και μούρα!

 

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για την κρέμα

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Για τη σύνθεση

Advertisements
  • 300 γρ. φρούτα του δάσους

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά να μαλακώσει το τυρί κρέμα και να λιώσει η άχνη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει το μείγμα.
  • Απλώνουμε πάνω από τη βάση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει καλά.
  • Απλώνουμε τα φρούτα του δάσους και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα