Μια υπέροχη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες που σιγομαγειρεύονται στο φούρνο και γίνονται ζουμερές και πεντανόστιμες!
Από τον Λάμπρο Βακιάρο
Υλικά
- 1.200γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο
- 25 πατάτες baby (ολόκληρες)
- 90γρ. πράσο σε κομμάτια 4 εκ.
- 2 σκόρδα ολόκληρα
- 80 – 120γρ. σέλερι σε κομμάτια 4 εκ.
- 120γρ. καρότα σε κομμάτια 4 εκ.
- 15γρ. μουστάρδα
- 240ml κόκκινο κρασί
- 100ml ξίδι βαλσαμικό
- 40 – 50ml ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, το αλατοπιπερώνετε και το τσιγαρίζετε ολόκληρο περιμετρικά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε από το τηγάνι.
- Σε ένα ταψί προσθέτετε το ξίδι, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα.
- Ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το πράσο και τοποθετείτε από πάνω το κρέας.
- Κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες.
- Δυναμώνετε στη συνέχεια το φούρνο στους 180οC και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί.
- Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Advertisements
Advertisements