Μην χασετε

Μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες, απλό και πεντανόστιμο

Η μελιτζάνα – φλάσκα, τσακώνικη ή σαντορινιά – είναι ένα από τα πιο νόστιμα υλικά της μεσογειακής κουζίνας και συνδυάζεται υπέροχα με το καλό ντόπιο μοσχαρίσιο κρέας. Ένας τέτοιος πεντανόστιμος συνδυασμός, είναι το μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να βγάλουν τα υλικά όλη τη νοστιμάδα τους. Μια παραδοσιακή και πολύ εύκολη συνταγή που κάνει το καθημερινό τραπέζι να μοιάζει γιορτινό.

Τι χρειάζεστε

  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 800 γραμμάρια ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
  • Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τι κάνετε

Πρώτα πρώτα, βάλτε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και αφήστε τις 30 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Κατόπιν, ρίξτε στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο, περιμένετε να ζεσταθεί και σωτάρετε το κρέας ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Μετά προσθέστε το κρεμμύδι, σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέστε τα μπαχαρικά.

Ανακατέψτε λίγο, ώσπου να βγάλουν τα αρώματά τους και ρίξτε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον ζωμό. Ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα.

Advertisements

Αν έχουν περάσει τα 30 λεπτά, βγάλτε τις μελιτζάνες απ’ το αλατόνερο, στίψτε λίγο να φύγουν τα υγρά και στεγνώστε τις καλά με χαρτί κουζίνας. Μετά, ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρετε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμες, μεταφέρετε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με το κρέας. Βγάλτε το καπάκι και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε ζεστό με λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα