Μην χασετε

Πεντανοστιμη, εύκολη ζαμπονοτυροπιτα για όλες τις ώρες

Συχνά, δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο ή τη διάθεση να μαγειρέψουμε πολύπλοκα φαγητά. Η κούραση και οι καθημερινές υποχρεώσεις μας περιορίζουν και μας αποτρέπουν από το να περάσουμε αρκετές ώρες στην κουζίνα-ακόμη κι αν η μαγειρική είναι το στοιχείο μας. Για εκείνες τις φορές, λοιπόν, σας έχουμε τη λύση: φτιάξτε την πιο τραγανή ζαμπονοκασερόπιτα  για το δείπνο, για το κολατσιό στο γραφείο ή δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο!

Advertisements

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 300 γραμμάρια ζαμπόν
  • 300 γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
  • 250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Αλατοπίπερο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Bουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε δύο φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφετε με την μουστάρδα Dijon.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, ρίχνετε το ζαμπόν και το κασέρι διάσπαρτα και τα σκεπάζετε με άλλα δύο φύλλα, πριν τα βουτυρώσετε ξανά.

Βήμα 3ο

Προσθέτετε το υπόλοιπο ζαμπόν και το κασέρι αφού πρώτα έχετε αλείψει τα φύλλα με μουστάρδα Dijon.

Βήμα 4ο

Καλύπτετε με τα δύο τελευταία φύλλα κρούστας και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.

Advertisements

Βήμα 5ο

Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και προσθέτετε το αλατοπίπερο.

Βήμα 60

Αφού περιχύσετε με το μείγμα την πίτα, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα