Μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτή τη συνταγή; Εμείς πάντως δεν μπορούμε.
Ένα εύκολο πιάτο με λίγα υλικά που μπορείτε να το φτιάξετε τις ημέρες των γιορτών και να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 500 γραμμάρια χοιρινό
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπέρια κομμένη σε ροδέλες
- 50 ml λευκό κρασί
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Advertisements
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου. Μόλις μαλακώσει καλά το κρέας και δέσει με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Advertisements