Μην χασετε

Ζυμαρικά βίδες με σπανάκι και μπέικον

Υλικά:

350 γρ ζυμαρικά βίδες
100 γρ μπέικον
100 γρ σπανάκι
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Μισό κρεμμύδι
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σπανάκι, κόβετε το μπέικον σε λωρίδες. Κατόπιν, σοτάρετε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το μπέικον και το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε.

Advertisements

Σε μπεν μαρί λιώνετε την τριμμένη παρμεζάνα μέσα στο γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνετε μόλις γίνουν al dente και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το σπανάκι.

Χωρίζετε τα ζυμαρικά σε μερίδες πριν από το σερβίρισμα και ρίχνετε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το λιωμένο μείγμα της παρμεζάνας.

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα