Φτιάξτε την κλασική τούρτα black forest στην λευκή της εκδοχή με λευκή κουβερτούρα και βύσσινο!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τα παντεσπάνια
Advertisements
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 αβγά, μεσαία
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη βουτυρόκρεμα
- 200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 400 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 100 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
Advertisements
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα παντεσπάνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να αφρατέψουν τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, βάζουμε το γιαούρτι, 1 κ.σ. από το αλεύρι και ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να ρίξουμε το επόμενο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τη βανίλια και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες 20 εκ. και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα, για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και λιώσει η ζάχαρη.
Για τη σύνθεση
- Σουρώνουμε το γλυκό του κουταλιού σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Θα χρειαστούμε 125 γρ. από το σιρόπι.
- Μέσα στο μπολ με το σιρόπι προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε την επιφάνεια από τα παντεσπάνια για να τραβήξει περισσότερο σιρόπι.
- Μεταφέρουμε το παντεσπάνι στο σκεύος σερβιρίσματός μας. Απλώνουμε το μισό σιρόπι πάνω από το παντεσπάνι, τα μισά βύσσινα και τη μισή βουτυρόκρεμα.
- Τοποθετούμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι, απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο βύσσινο, τη λευκή σοκολάτα τριμμένη και σερβίρουμε.
Advertisements
Advertisements