Φτιάξτε το αγαπημένο σας μπέργκερ χωρίς ψωμί. Τυλίξτε σε σφολιάτα για τραγανό αποτέλεσμα.

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 ντομάτα
  • 40 γρ. μπέικον, ψημένο
  • 8 φέτες τσένταρ
  • 4 μπιφτέκια, μοσχαρίσια, ψημένα (120 γρ. το καθένα)
  • 120 γρ. μαγιονέζα

 

Για τη σύνθεση

  • 80 γρ. τσένταρ
  • 30 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

 

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απλά έναν πλάστη για να ισιώσει. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
  • Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας την κέτσαπ, το τριμμένο τσένταρ, τη ντομάτα, το μπέικον, το τσένταρ σε φέτες, το μπιφτέκι, τη μαγιονέζα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε στη σφολιάτα τον αραιωμένο κρόκο και κλείνουμε σε πουγκί. Γυρνάμε το burger ανάποδα ώστε η ένωση να είναι προς τα κάτω. Ιδανικά τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας για να φύγει όλη η υγρασία από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.

 

Advertisements

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε πάνω από τη σφολιάτα τον αραιωμένο κρόκο, το τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπέικον και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

 

 

akispetretzikis.com

 

Advertisements