Αφράτες εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά και πασπαλισμένες με φέτα, ρίγανη και πάπρικα αυτές οι τηγανιτές πατάτες είναι τόσο λαχταριστές που δε θα προλάβουν να κρυώσουν στο πιάτο.
Υλικά
- 500γρ. πατάτες
- 200γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, σπασμένη
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- πάπρικα
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε άφθονο αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Τις κόβετε κυδωνάτες.
Βήμα 2
Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε τις πατάτες με το σκόρδο.
Βήμα 3
Αλατίζετε ελαφρά και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές.
Advertisements
Βήμα 4
Στραγγίζετε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε με τη φέτα, πασπαλίζοντας με ρίγανη, πάπρικα και πιπέρι.
olivemagazine.gr
Advertisements