Και ποια δεν θέλει να έχει ένα τέλειο βλέμμα που καθηλώνει και κλέβει τις εντυπώσεις;
Μετά την επέλαση των ψεύτικων βλεφαρίδων και τις καλές αλλά και πολλές κακές δουλειές που έχουμε δει, καλό θα ήταν να μάθουμε λίγο περισσότερα πράγματα γι’ αυτό το τόσο ίσως μικρό αλλά τόσο σημαντικό σημείο του προσώπου μας, πώς να το αγαπήσουμε αλλά και να το αναδείξουμε με το πιο πολύτιμο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας, την μάσκαρα.
Η μάσκαρα
Είναι ένα από τα πιο παλιά προϊόντα μακιγιάζ, αφού την πρώτη της εμφάνιση την έκανε στην Αίγυπτο γύρω στο 2000 π.Χ., ενώ η πρώτη αδιάβροχη φόρμουλα φημολογείται πως κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’40.
Στις μέρες μας πια, οι φόρμουλες των μάσκαρα είναι ιδιαίτερα καινοτόμες, αφού αποτελούνται από μαλακτικά στοιχεία και έλαια (όπως η βιταμίνη Ε, η πανθενόλη και το έλαιο argan) που βοηθούν στη θρέψη και την περιποίηση των βλεφαρίδων, αλλά και από ένα δυνατό κοκτέιλ από ίνες και χρωστικές που χαρίζουν έντονο χρώμα καθώς και υψηλής απόδοσης όγκο και μήκος, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ακαταμάχητου βλέμματος.
Μιλάμε για συνθέσεις που αντέχουν στην υγρασία, δεν μουτζουρώνουν, δεν κάνουν σκληρές τις βλεφαρίδες, ενώ αφαιρούνται εύκολα και χωρίς να προκαλούν φθορά την ώρα του ντεμακιγιάζ. Δεν είναι όμως μόνο η σύνθεση που κάνει μια μάσκαρα να ξεχωρίζει, αλλά και το βουρτσάκι της.
Μιλάμε για το μαγικό απλικατέρ, που διαχωρίζει τέλεια τις βλεφαρίδες, τις αγκαλιάζει όλες, ενώ φτάνει ακόμα και στις πιο μικρές, καταφέρνοντας έτσι να τις ντύσει ομοιόμορφα με όση ποσότητα και χρώμα χρειάζονται.
Μικρά μυστικά για τέλειες βλεφαρίδες και tips για μάσκαρα:
1. Για να αποκτήσεις καλύτερο έλεγχο στο απλικατέρ και για να μπορείς να φτάσεις σε όλες τις βλεφαρίδες, ακόμα και σε αυτές που είναι στην εσωτερική γωνία του ματιού, κάνε το εξής: Όταν τραβάς το βουρτσάκι από το σωλήνα, λύγισε απαλά την άκρη του, έτσι ώστε να είναι κάθετη στη λαβή.
2. Έχεις πολύ λεπτές βλεφαρίδες και θέλεις να τις κάνεις να δείχνουν πιο πλούσιες; Τότε να περνάς μάσκαρα και κάτω αλλά και πάνω στις βλεφαρίδες, επειδή έτσι καλύπτεις κάθε τους σημείο με χρώμα και φαίνονται πιο πυκνές.
3. Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Αν λοιπόν βάζοντας μάσκαρα λερώσεις κατά λάθος το βλέφαρό σου, το σωστό είναι να το αφήσεις λίγο να στεγνώσει και μετά να το καθαρίσεις με μια μπατονέτα. Αν βιαστείς και το κάνεις όσο ακόμα η μάσκαρα είναι υγρή, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να δημιουργήσεις μια μεγαλύτερη μουντζούρα.
4. Μια καινούρια μάσκαρα, όπως είναι φυσικό, έχει αρκετή ποσότητα προϊόντος στο βουρτσάκι της, το οποίο αν επιχειρήσεις να βάλεις στις βλεφαρίδες σου, το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει κόμπους. Μπορείς να τους αποφύγεις αν, προτού ακουμπήσεις το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες, το καθαρίσεις απαλά με ένα χαρτομάντηλο.
5. Όταν η μάσκαρά σου αρχίζει να γίνεται σκληρή και να χάνει την υγρή υφή της, δεν υπάρχει λόγος να την πετάξεις. Αντιθέτως, χάρισέ της λίγες επιπλέον μέρες ζωής με το εξής κόλπο: Βύθισέ τη κλειστή για λίγα λεπτά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
6. Το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες μπορεί να γίνει πιο λειτουργικό και να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ακόμα μεγαλύτερες καμπύλες. Με ποιον τρόπο; Πριν από τη χρήση του ζέστανέ το λίγο με το πιστολάκι, άφησέ το λίγα δευτερόλεπτα να κρυώσει και μετά χρησιμοποίησέ το.